Τρεις διαγωνισμοί της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ» δημιουργούν πλήθος ερωτημάτων – Οι εξωφρενικές εκπτώσεις των αδελφών Καλλιτσάντση μετά τα παράδοξα ενός αφηγήματος

Τρεις διαγωνισμοί της ΕΓΝΑΤΙΑΣ δημιουργούν πλήθος ερωτηματικών και υποψίες ότι παίζονται πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια. 

Πρόκειται για τρεις διαγωνισμούς στους οποίους η εταιρεία ΑΚΤΩΡ προσέφερε εξωφρενικές εκπτώσεις είναι από μόνοι τους αποκαλυπτικοί. 

Προχθές ο ΑΚΤΩΡ μειοδότησε στον διαγωνισμό για τη σύνδεση της Εγνατιας με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης με έκπτωση 56,51%.

Χθες για το έργο της λειτουργίας συντήρησης και λειτουργίας του ανατολικού τομέα, πρόσφερε έκπτωση 65,67% και σήμερα για τον διαγωνισμό που αφορά στη λειτουργία και συντήρηση του δυτικού τομέα. έκπτωση επίσης 65,67%. 

Και είναι να αναρωτιέται κανείς με όσα συμβαίνουν. Τι άλλαξε σήμερα στο αφήγημα των αδελφών Καλλιτσάντση, οι οποίοι πριν από δύο χρόνια δήλωναν με αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι θα πήγαιναν σε έργα υψηλής κερδοφορίας; (Διαβάστε εδώ τα αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία)

Επειδή παρακολουθούμε στενά τις οικονομικές καταστάσεις βλέπουμε την αύξηση του ποσού σε 105 εκατ. ευρώ από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που αφορούν σε διεκδικήσεις (claims) στον κατασκευαστικό κλάδο. Και ρωτάμε τώρα εμείς; Ποιες είναι αυτές οι διεκδικήσεις; Από προέρχονται αυτά τα 105 εκατ. ευρώ; Ποια είναι η ευθύνη που αναλαμβάνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς και ποιες είναι οι εξασφαλίσεις έχουν πάρει για τις εγγυητικές επιστολές που εκδίδουν; Προσέξτε, όλα αυτά συμβαίνουν όταν οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση στων ελληνικών τραπεζών τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στον προθάλαμο βαθιάς ύφεσης. 

Και το βασικότερο ερώτημα: Μήπως έχει τάξει η κυβέρνηση κάτι που δεν γνωρίζουμε στους αδελφούς «Εθνικούς Εργολάβους»; Τι μπορεί να έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ; Είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός για όσα συμβαίνουν ή μήπως κάποιοι, δηλαδή οι πολιτικές γνωριμίες που ισχυρίζονται ότι έχουν οι αδελφοί Εθνικού Εργολάβοι και άλλοι νταραβεριτζήδες, παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη; 

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται… 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...