Στα χέρια του υπ. Ανάπτυξης κινδυνεύει να σκάσει η Dolphin Capital, που ανέλαβε την επένδυση του Killada Hills στην Αργολίδα
Σε πήλινα πόδια φαίνεται ότι στηρίζεται μία επένδυση που θεμελίωσε με πάσα επισημότητα την προηγούμενη εβδομάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο λόγος για το τουριστικό συγκρότημα Killada Hills στην Αργολίδα, καθώς η Dolphin Capital Investors Ltd. κάθε άλλο παρά εύρωστη είναι και κινδυνεύει να σκάσει στα χέρια του υπουργού Ανάπτυξης.
Η πρόθεση της εταιρίας είναι να διαθέσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία μέχρι το τέλος του 2021, μεταξύ αυτών και το Killada Hills. Οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της εταιρίας, τα προβλήματα της οποίας ξεκίνησαν στο τέλος του 2016 και δεν έχουν λυθεί. Αυτή την επένδυση, λοιπόν, διαφημίζει με θέρμη ως στρατηγική ο κ. Γεωργιάδης.
Είναι εύλογο να γεννώνται αμφιβολίες για την υλοποίηση μιας επένδυσης 420.000.000 ευρώ από μία εταιρία που δηλώνει ότι θα πουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, για να διαπιστώσει αν μπορεί να καταστεί βιώσιμη. Τα προβλήματα της εισηγμένης στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου εταιρίας αποτυπώνονται και στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πέρυσι (για το οικονομικό έτος 2018), καταγράφοντας ζημίες μετά φόρων ύψους 41.000.000 ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 32.000.000 ευρώ το προηγούμενο έτος.
Το 2018, η Dolphin Capital Investors πώλησε αντί 34.000.000 ευρώ μια σειρά από ακίνητα που είχε αναπτύξει ή σχεδίαζε να αναπτύξει στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, τη συμμετοχή της σε έργο τουριστικής ανάπτυξης στη Σητεία (14.000.000 ευρώ), το οποίο διαχειρίζεται πλέον εξ ολοκλήρου η «Ικτίνος», όπως επίσης τη μονάδα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, την οποία απέκτησε αντί 10.000.000 ευρώ η Grivalia Hospitality.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2016, όταν η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ενέκρινε την πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Dolphin Capital Investors. Η διοίκηση της εταιρίας υποστήριζε τότε πως η νέα στρατηγική που προτάθηκε προς έγκριση στους μετόχους ουσιαστικά ανανέωσε τα περιθώρια λειτουργίας της εταιρίας για τουλάχιστον 3 ακόμη έτη, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα και να είναι σε θέση να πωλήσει χωρίς πίεση χρόνου το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο και να διανείμει τις σχετικές υπεραξίες στους μετόχους της. Κάτι που δεν έγινε έως το τέλος του 2019, με την Dolphin να ζητά και να παίρνει παράταση δύο ετών για τη σταδιακή πώληση και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων έως το τέλος του 2021.