Όμικρον 4-5: Το πρώτο σύμπτωμα που δίνει πριν ακόμα θετικοποιηθεί το test

Πολλά περισσότερα από αυτά που δηλώνονται επίσημα στον ΕΟΔΥ, είναι σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

Οπως εκτίμησε ο αριθμός τους φτάνει ακόμη και πάνω από τα 50.000 καθημερινά: «Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται. Νομίζω είναι πάνω από 50 χιλ. ημερησίως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανάγκη για την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τα συμπτώματα των νέων στελεχών του κορωνοϊού μεγαλώνει, μαζί με την έκρηξη των κρουσμάτων.

Αν και τα πρώιμα συμπτώματα του αρχικού στελέχους της μετάλλαξης Όμικρον περιλαμβάνουν τον ίλιγγο (αίσθημα ναυτίας) και την υπερβολική κόπωση-εξάντλησης, το σύμπτωμα που συνήθως παρατηρείται στους ασθενείς με τα νέα στελέχη 4 και 5 είναι διαφορετικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο σύμπτωμα προτού δείτε το θετικό τεστ κορωνοϊού είναι ο έντονος πονοκέφαλος, ο οποίος αρκετές φορές εμφανίζεται ακόμα και πριν από το θετικό τεστ.

Ακολουθεί ο υψηλός πυρετός με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 39 ή ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα