Αλέξης Τσίπρας: Δίνετε επ' αόριστον βάσεις στις ΗΠΑ και ο Μπάιντεν δίνει F16 στην Τουρκία για υπερπτήσεις

Στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αρχικά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αμηχανία μπροστά στο αποτέλεσμα των πολιτικών του κάνοντας λόγο για μια συμφωνία χωρίς ανταλλάγματα ενώ αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πριμοδοτήσουν την Τουρκία.

Μην είναι τροχοπέδη η δυσκολία στα εθνικά θέματα τα αποτελέσματα των δικών σας πολιτικών συνέχισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή καθώς η συζήτηση δεν αφορά μόνο την κύρωση μιας συμφωνίας αλλά αφορά τη θέση της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική που πρέπει να ασκεί σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία με εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο μετά και την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Επιλέγετε την πιο επικίνδυνη μετατόπιση της εθνικής πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση. Εγκαταλείπετε τον πυλώνα της διπλωματίας, τον μετριοπαθή διπλωματικό τρόπο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλάζουν πάγιες θέσεις της χώρας που επί σειρά ετών υλοποίησαν πολλές και διαφορετικές κυβερνήσεις ανάμεσα σε αυτές και κυβερνήσεις της ΝΔ. Ποια είναι τα αποτελέσματα του δόγματος που έχετε υιοθετήσει; Τα είδαμε όλα το 2020 με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο, δε, για δύο σημαντικές υποχωρήσεις: Απεμπολείτε ένα εξαιρετικό διαπραγματευτικό χαρτί που αφορούσε την ετήσια αναθεώρηση και παραχωρείτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

«Είναι απίστευτη κοροϊδία να αναφέρεστε για μια συμφωνία πενταετίας, καλό είναι να κρατάμε τα προσχήματα καθώς το άρθρο 1 αναφέρει ότι η συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ για μια περίοδο 5 ετών από την ημερομηνία της θέσης σε ισχύ του πρωτοκόλλου, θα παραμείνει σε ισχύ εκτός αν καταγγελθεί από κάποιο από τα μέρη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κάνετε για να κρύψετε την ενοχή σας για όσα κάνετε αλλά για κακή σας τύχη δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση που υπενθυμίζει τι αναγράφεται στη συμφωνία αλλά και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σας κάρφωσε ενώπιον του κ. Δένδια λέγοντας ότι η ανανέωση αυτή θα επιτρέψει στη συμφωνία να είναι σε ισχύ επ’ αόριστον. Σταματήστε να παίζετε με τις λέξεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;