Ο γρίφος του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα οδεύει προς το οριστικό τέλος του, καθώς οι Αρχές συνέλαβαν τη μητέρας της, Ρούλα Πισπιρίγκου και παρά την άρνησή της για εμπλοκή, τα στοιχεία είναι ακλόνητα.
Τώρα στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και όπως αποκαλύπτει η δικαστική ρεπόρτερ του iEidiseis, Μαίρη Μπενέα οι Εισαγγελίες Αθήνας και Πατρών διενεργούν παράλληλες έρευνες.
Δεν αποκλείεται, να διαβιβαστεί στη Αθήνα, για να συνενωθούν όλες οι υποθέσεις και η δικογραφία από την Εισαγγελία Πάτρας, που διενεργεί δική της έρευνα, για τους θανάτους των παιδιών και κυρίως για το θάνατο της Ίριδας.
Σήμερα, ο ιατροδικαστής κ. Γρηγόρης Λέων που ασχολείται από την πρώτη στιγμή με την φρικιαστική υπόθεση αποκάλυψε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά και γενετικά αίτια και για τα άλλα δύο κοριτσάκια.
«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέων.
«Θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», είπε ο κ. Λέων, σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά.
«Η αιτία θανάτου, θα δείτε πάρα πολύ σύντομα, δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», πρόσθεσε.
«Δεν βρέθηκε κεταμίνη στη Μαλένα»
Ο κ. Λέων ανέφερε ακόμη ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.
Είχαν υποψιαστεί την Πισπιρίγκου οι γιατροί στο Ρίο
Για τα σημάδια που εντόπισαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Τζωρτζίνα μίλησε στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.
Όπως είπε, «υπήρχε μια διαδρομή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία. Είχα εσωτερική πληροφόρηση. Τα νοσοκομεία της Πάτρας υποδέχθηκαν μόνο την Τζωρτζίνα. Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, συνεπώς δεν είχαν γνώση του ιστορικού».
Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο με φερόμενους σπασμούς, όμως από τις εξετάσεις δεν βρέθηκε τίποτα, εξήγησε η κα Μαστοράκου και τόνισε ότι οι γιατροί γνωρίζοντας την κατάσταση την πρόσεξαν ιδιαίτερα.
Αυτό που ήταν εντυπωσιακό και εκεί υπήρξε μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό για τους γιατρούς ήταν το εξής. Οι γιατροί περνούσαν και την έβλεπαν τακτικά.
«Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό».
Η κα Μαστοράκου ανέφερε ότι οι γιατροί της έκαναν τοξικολογικό έλεγχο, αλλά βγήκε αρνητικός. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο τοξικολογικός έλεγχος μπορεί να δείξει φάρμακα και ναρκωτικά, όχι άλλες ουσίες, όπως την κεταμίνη.
«Υπήρχε μεγάλη διασπορά. Νοσηλεύτηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν υπήρχε η πλήρης εικόνα. Στο Ρίο υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Υπήρχε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού», είπε και προσέθεσε ότι επέμειναν οι γιατροί να μπει βηματοδότης για να τη θωρακίσουν.