Αποδείχτηκε η ανεπάρκεια του Μητσοτάκη αλλά και τα συμφέροντα που πραγματικά εξυπηρετεί

«Στη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποδείχτηκε η ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη αλλά και τα συμφέροντα που πραγματικά εξυπηρετεί», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές και την οικονομία με ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους ρεύματος», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

«Αν και αρνητικός πρωταθλητής στις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος στην Ευρώπη δεν διεκδίκησε αλλά έχασε και την ευκαιρία να κερδίσει κάτι για την πατρίδα μας, όσο και αν προσπαθούν κυβέρνηση και φιλικά μέσα να θολώσουν τα πραγματικά αποτελέσματα του χθεσινού συμβουλίου.

Η απόφαση επισημαίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα αλλά και την αναγκαιότητα να εφαρμόσει τα μέτρα της εργαλειοθήκης της Κομισιόν, που από τον Οκτώβριο του 2021 προτείνει μείωση των φορολογικών βαρών στα καύσιμα, καθώς και τη φορολόγηση των ουρανοκατέβατων κερδών. Μέτρα που άλλες χώρες υλοποιούν, που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτείνει εδώ και μήνες, αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να εφαρμόσει.

Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σε κράτη μέλη να εφαρμόσουν επιπλέον μέτρα για τη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το πλαφόν στα κέρδη ή και στις τιμές χονδρικής και λιανικής στην ενέργεια. Η διακριτή αναφορά σε Ισπανία και Πορτογαλία από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί μία απόδειξη ότι υπάρχουν λύσεις αλλά ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά δεν τις διεκδίκησε αλλά τις αρνήθηκε.

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές και την οικονομία με ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους ρεύματος. Παραπέμπει συνεχώς σε αιτίες έξω από την Ελλάδα και σε λύσεις που θα έρθουν από την Ευρώπη για να κρύψει την ανεπάρκειά του αλλά και τη στήριξη που παρέχει στην αισχροκέρδεια και στα ουρανοκατέβατα κέρδη στη χώρα μας.

Οι καταναλωτές όμως και οι επιχειρήσεις ξέρουν. Οι λογαριασμοί που λαμβάνουν έχουν υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης.​»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις