Το ντοκουμέντο της ντροπής: Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διαρρέουν από το Μαξίμου

Γελάει ο κόσμος πλέον με τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου για τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.

Οι αποδέκτες της… πληροφορίας κάνουν τόσο πρόχειρη δουλειά που καρφώνονται, αφού γράφουν τα ίδια.

Γράφει για παράδειγμα η ιστοσελίδα powergame.gr επιρροής Μαρινάκη: “! Στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις της τελευταίας βδομάδας, η ΝΔ δείχνει να αυξάνει τα ποσοστά της. Βλέπετε στις μεγάλες κρίσεις ο κόσμος συσπειρώνεται στις ηγεσίες του. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη κάποιοι (όχι λίγοι) εισηγούνται στον πρόεδρο Μητσοτάκη να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές”.

Γράφει και η στήλη “Θεωρείο” της Καθημερινής:

Πολλές είναι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που «τρέχει» το Μαξίμου το τελευταίο διάστημα στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τα αποτελέσματα που αποκαλύπτει η στήλη να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Πρώτον, είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. από τον… περασμένο Αύγουστο και τις πυρκαγιές παρουσιάζει άνοδο περίπου μιας μονάδας, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και τις δύο. Ο λόγος είναι πως οι πολίτες πάντα στις κρίσεις, όπως αυτή που βιώνουμε, συσπειρώνονται γύρω από την ηγεσία. Την ίδια ώρα, όμως, μικρή αλλά σαφή άνοδο καταγράφει και το κόμμα του Βελόπουλου, που φαίνεται να συσπειρώνει τους εν Ελλάδι ρωσόφιλους, που έχουν μια τελείως αντίθετη άποψη για τη ρωσική εισβολή.

Ελαφρά πτώση

Για πρώτη φορά καταγράφεται φρένο στην ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ που σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ακόμα και υποχώρηση στα ποσοστά. Και αυτό το εύρημα συνδέεται με τον πόλεμο, καθώς στις ίδιες δημοσκοπήσεις ένα κομμάτι κεντρώων επαναπατρίζεται στη Ν.Δ. υπό τον φόβο του πολέμου και των πολλαπλών επιπτώσεων, είτε αυτών που ήδη υπάρχουν –βλέπε οικονομία– είτε μελλοντικών στις διεθνείς ισορροπίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...