550 δισ. ευρώ πληρώνουν οι Ευρωπαίοι κάθε χρόνο από κυρώσεις – αντικυρώσεις με Ρωσία

Οι οικονομίες της ευρωζώνης ενδέχεται να χρειαστεί να απορροφήσουν ένα «κύμα» 550 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα προέρχεται από το κόστος της εισαγόμενης ενέργειας, εάν οι τιμές παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα, σύμφωνα με τελευταία ανάλυση της JPMorgan!

Οι κυρώσεις της ΕΕ και οι ρωσικές αντι-κυρώσεις τελικά έχουν όχι απλά μεγάλο κόστος αλλά τεράστιο. Το χιερότερο είναι ότι τα άκρητα δυτικόφιλα ΜΜΕ κάνουν πως δεν το βλέπουν αλλά ο κόσμος που ήδη δείχνει να γονατίζει από την ακρίβεια , φαίνεται ότι έχει μόνο δει την κορυφή του παγόβουνου.

Το συγκεκριμένο ποσό αντανακλά σχεδόν ισοδύναμη αύξηση των συνδυασμένων λογαριασμών για την προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.

Το εισοδηματικό σοκ στο οποίο αναφέρεται η επενδυτική τράπεζα αντιστοιχεί στο 4,5% της ετήσιας παραγωγής της ευρωζώνης.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση παρέχει μια γεύση της πρόκλησης που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθώς προσπαθούν να πιέσουν τη Ρωσία επιβάλλοντας κυρώσεις ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία, ενώ εξακολουθούν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες φυσικού αερίου της.

Σημειώνεται ότι οι τιμές ενέργειας είχαν ήδη πάρει την αναφορά πριν η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει στη Σύνοδο των Βερσαλλιών, που ξεκινά αύριο.

ΠΗΓΗiskra.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...