O Πούτιν αναγνώρισε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ ως ανεξάρτητες περιοχές

Στο διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για αναγνώριση των περιοχών που κατέχουν φιλορώσοι αυτονομιστές.

Ξεκινώντας το διάγγελμά του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ουκρανία ως «αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας», ενώ είπε πως «η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας», προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία ονομάστηκε έτσι από τον Βλαδίμηρο Ίλιτς Λένιν, που είναι ο εμπνευστής και αρχιτέκτονάς της με τους απογόνους του να κατεδαφίζουν τα μνημεία που ήταν προς τιμήν του».

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι σημαίνει μια γνήσια αποκομμουνιστικοποίηση».

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, έπερίπου 250 δισ. δολάρια. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης».

«Είδαμε ένα μείγμα νεοναζισμού και υπερεθνικισμού στην Ουκρανία. Έκαναν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας. Αντέγραψαν ξένα μοντέλα που δεν έχουν σχέση με την ουκρανική πραγματικότητα για να κερδίσει μια πλουτοκρατία της Ουκρανία. Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια δολάρια οι Ουκρανοί ολιγάρχες, έκλεψαν τη Ρωσία και προσεταιρίστηκαν τη Δύση. Τιμωρούσαν ανθρώπους που ήθελαν τη συνεργασία με τη Ρωσία».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το RT, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν επικοινώνησε με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους ενημέρωσε πως θα υπογράψει διάταγμα με το οποίο θα αναγνωρίζει «σύντομα» την ανεξαρτησία των δύο περιοχών που κατέχουν αυτονομιστές, στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ