Θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο επόμενος πρωθυπουργός; Τι λένε οι στοιχηματικές

Θα έλεγε κανείς πως ένας τέτοιος ισχυρισμός όπως αυτός του τίτλου είναι ελαφρώς… παράλογος: η πρόταση μομφής που κατέθεσε προσφάτως στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν «πέρασε» (όπως ήταν αναμενόμενο, δηλαδή, μια και η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία στα έδρανα), ενώ οι πλείστες όσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος.

Σα να μην έφτανε αυτό στον ηγέτη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΚΙΝΑΛ βλέπουν τις μετοχές τους ν’ ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα, κάτι που «μεταφράζεται» σε μάχη… ψήφο με ψήφο για τη δεύτερη θέση- την πολύτιμη δεύτερη θέση.

Επομένως από πού και ως πού ο Αλέξης Τσίπρας να έχει ρεαλιστικές βλέψεις για να εκλεγεί εκ νέου, στο εγγύς μέλλον, πρωθυπουργός;

Κατ’ αρχάς, είναι σχεδόν κοινό μυστικό πως τα γκάλοπ που βλέπουμε στις εφημερίδες, τα sites αλλά και την τηλεόραση δεν αποτυπώνουν πλήρως την αλήθεια. Η Νέα Δημοκρατία προφανέστατα και συνεχίζει να προηγείται, όμως σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται στα πέριξ του 40% όπως εμφανίζεται ούτε έχει διαφορά 13 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι καλά γνωρίζοντες το χώρο εκτιμούν πως ένα ρεαλιστικό σενάριο θέλει την ΝΔ μπροστά με 5% έως 7% μάξιμουμ.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με το ΠΑΣΟΚ: σίγουρα η εκλογή Ανδρουλάκη έχει δώσει αρκετές μονάδες στο κόμμα, όμως θα ήταν αφύσικο μέσα σε ένα σκάρτο τρίμηνο να πάει από το 8,1% (που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019) στο… 21% που διαβάζουμε πλέον.

Με δεδομένη την επερχόμενη πόλωση όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει πως θα δει τα ποσοστά της παράταξής του ν’ ανεβαίνουν σημαντικά, ποντάροντας πολλά και στην φθορά της εξουσίας για λογαριασμό της ΝΔ.

Ακόμα, υπάρχει και το (διόλου απίθανο, ιδίως τώρα με την απλή αναλογική) σενάριο η Νέα Δημοκρατία να είναι μεν πρώτο κόμμα, αλλά να μη δύναται να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμα και μετά από δεύτερες, «επαναληπτικές» εκλογές.

Σ’ αυτή την περίπτωση ίσως- και λέμε ίσως γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο- να δοθεί η εντολή στο δεύτερο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση, κάτι που με μια ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να δώσει τη λύση.

Βέβαια όλ’ αυτά είναι θεωρητικά. Οι πληροφορίες μας ωστόσο λένε πως όταν οι στοιχηματικές εταιρίες (που πέφτουν σχεδόν… ποτέ έξω) «βγάλουν» αποδόσεις για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ξεκάθαρα μπροστά, όμως ο Αλέξης Τσίπρας θα ακολουθεί με ένα ποντάρισμα της τάξης του 2,50-3,00.

Αν το δούμε αμιγώς στοιχηματικά, αξίζει και με το παραπάνω…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1