Το νέο «φακέλωμα» στην τηλεργασία

Η Κοινωνία της Πληροφορίας θα αναπτύξει ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα… διευκολύνει την τηλεργασία στο Δημόσιο, για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε τι δημοσιεύεται στο Παρόν:

Τύφλα να ’χει η παρακολούθηση των πολιτών από τους χωροφύλακες, όταν το επόμενο βήμα ήταν η Μακρόνησος και η Γυάρος!

Οι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης (!) στην επιφάνεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή του γραφείου τους, παρακολούθησης διασκέψεων, κοινής επεξεργασίας ενός εγγράφου, ενσωμάτωσης υπογραφών κ.λπ. κ.λπ.! Μάλιστα, θα παρακολουθείται η αποδοτικότητα της εργασίας και το αν ο εργαζόμενος εργάζεται τις προβλεπόμενες ώρες!

Στην Ελλάδα είναι για δημόσια διαβούλευση το τεύχος της σχετικής διακήρυξης για το νέο μοντέλο τηλεργασίας στο Δημόσιο, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 16 μήνες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία έχει εκτοξευθεί στο 45% λόγω της πανδημίας, στον δε Καναδά το 73% του ενεργού ανθρώπινου δυναμικού αναμένεται να εμπλακεί σε κάποιας μορφής τηλεργασία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...