Εφημερίδα του Μαρινάκη αποκαλύπτει το σχέδιο του Μητσοτάκη να βάλει χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων

Το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Τα Νέα, είτε είναι ένα πισώπλατο χτύπημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, είτε προσπαθεί να ξεπλύνει το πιο βρώμικο χτύπημα που έχει κάνει πρωθυπουργός στις περιουσίες των Ελλήνων.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το newsbreak.gr, ποινικοποιούνται οι καταθέσεις στις τράπεζες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Με πρόσχημα την παροχή κινήτρων για κίνηση των κεφαλαίων. Τα κεφάλαια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τα κινούνται οι τράπεζες για να τροφοδοτούν την πραγματική οικονομία και να γίνονται μοχλός ανάπτυξης. Διότι έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός εδώ και κάτι αιώνες.

5BF6D11D 1FB8 4CF6 9CA3 B77E21E226DA
Το σημερινό πρωτοσέλιδο

Το πιο τρομακτικό πάντως είναι – σύμφωνα με το δημοσίευμα – ότι ως παράδειγμα αναφέρεται το μοντέλο Κύπρου! Αυτό από μόνο του είναι ανατριχιαστικό. Διότι η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα της ευρωζώνης, όπου υπήρξε κούρεμα καταθέσεων. Επιφέροντας ένα ασύλληπτο χτύπημα στην τραπεζική πίστη, προς όφελος φυσικά των γερμανικών τραπεζών που την ίδια εποχή προβαλόταν ως ένα ασφαλές λιμάνι για όσους είχαν λεφτά.

Η ιστορία αυτή έχει εξαιρετικά άσχημη οσμή. Εκτός από το χτύπημα που επιφέρει στην φιλοσοφία της αποταμίευσης, ανοίγει κερκόπορτα για νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών της βάρος των καταθετών, στην καλύτερη, για κούρεμα καταθέσεων στην χειρότερη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου