Συναγερμός από τους κυβερνητικούς χειρισμούς: Επικίνδυνο να κυκλοφορούν όσοι νόσησαν μετά τις 5 ημέρες

Θα εξελιχθεί άμεσα ο κορωνοϊός σε ενδημική νόσο; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε ν’ απαντήσει ο Νίκος Τζανάκης, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις για το αν θα συμβεί αυτό άμεσα. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης τόνισε πως «είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι πάμε σε ενδημική φάση», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό.

«Αυτός ο ιός μας έχει εκπλήξει πολλές φορές. Επιμένει ακόμα. Θα έλεγα ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ενδημική νόσο. Εμείς θα πρέπει να προσέχουμε, να μάθουμε να τον αντιμετωπίζουμε. Όταν θα συμβεί αυτό, μάλλον μέσα στο 2022, αυτό θα είναι ευπρόσδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1.

5ήμερη καραντίνα και άνοιγμα των σχολείων

Σχετικά με την 5ήμερη καραντίνα για όσους νόσησαν ο κ. Τζανάκης είπε ότι του προκάλεσε έκπληξη η οδηγία που έδωσε το CDC. «Είναι παρακινδυνευμένο διάστημα για να κυκλοφορούν όσοι νόσησαν μετά τις 5 μέρες. Θα πρέπει οι γιατροί κατά περίπτωση να αποφασίζουν για την διάρκεια της καραντίνας», υπογράμμισε.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Τζανάκης είπε πως κατά την γνώμη του θα έπρεπε να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν δυο rapid test μαζί μετα self test.

Ωστόσο, είπε πως «αυτή η απόφαση έχει ένα καλό. Μας μαθαίνει να ζούμε με τον ιό», ενώ σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να εκλάβουμε την Ομικρον ως την αρχή του τέλους της πανδημίας, αφού όπως ανέφερε οδηγεί στο νοσοκομείο αρκετό κόσμο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;