Επιτακτική η άμεση κατάργηση του εγκληματικού πρωτοκόλλου 50%+1 στα σχολεία

“Το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον “ΣΚΑΪ”. Είπε ότι πρόκειται για “ένα πρωτόκολλο που, όπως έχουν πει ακόμα και μέλη της επιστημονικής επιτροπής, δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική” και “μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης και μεταφέρει τα κρούσματα στην κοινότητα”.

Σημείωσε ότι “με αυτόν τον τρόπο που ανοίγει τα σχολεία η κυβέρνηση, με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα θα πάνε χειρότερα” και πως “τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν είναι parking απλά για να τοποθετήσουμε τα παιδιά”. Τόνισε ότι “χρειάζεται να ακολουθήσουμε πρωτόκολλα άλλων χωρών που πηγαίνουν καλύτερα από εμάς”. Δηλαδή, είπε: Στο πρώτο κρούσμα να κλείνει η τάξη και τα παιδιά να επιστρέφουν μετά από μοριακό τεστ, να μειωθούν οι μαθητές στα τμήματα και όπου δεν υπάρχουν αίθουσες, ειδικά στα γυμνάσια και λύκεια, να πάμε στο σύστημα πρωί-απόγευμα. Επισήμανε ότι αυτό είναι κυρίως θέμα αριθμού εκπαιδευτικών και των απαραίτητων προσλήψεων.

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι “πρέπει να αποφύγουμε την λογική ότι “με την Όμικρον όλα θα πάνε καλά”, αναφέροντας ότι “στη Γαλλία τις τελευταίες 15 μέρες η πίεση στο σύστημα υγείας έχει υπερδιπλασιαστεί, από τις 4.500 νοσηλείες τη βδομάδα, ξεπέρασαν τις 11.000” και ότι όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, “όσο περισσότερο κυκλοφορήσει η Όμικρον, άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο, ενώ υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος και για νέες επιθετικές μεταλλάξεις”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας ψεύτικου κλίματος αισιοδοξίας, σχολιάζοντας ότι “αισιόδοξος μπορείς να είσαι μόνο αν έχεις προετοιμαστεί, όχι όταν περιορίζεσαι στο να χτυπάς ξύλο και να φτύνεις τον κόρφο σου”. “Πέρυσι μπήκαμε στη χρονιά με φράσεις όπως “το τελευταίο μίλι”, ενώ η κυβέρνηση έχει “σφυρίξει” το τέλος της πανδημίας τέσσερις φορές. Τελικά το τελευταίο μίλι άφησε πίσω του 15.952 απώλειες” και “φτάσαμε η χώρα να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους”, είπε. Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι και στο μέτρο της τηλεργασίας “δεν προχώρησε ουσιαστικά, αρκείται απλά στο να βάλει “ταβάνι” το 60%”.

Αναφορικά με την οικονομία είπε ότι η χώρα μας το 2020 “είχε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και για αυτό δεν μπορεί παρά να έχει ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη”. Υπογράμμισε ότι ενώ το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε “η επαναφορά ενός μέρους της 13ης σύνταξης, μία μόνιμη δαπάνη 800 εκατ. ευρώ”, η ΝΔ όταν έγινε κυβέρνηση “το κατήργησε”. Σημείωσε ότι “στους τελευταίους τρεις προϋπολογισμούς, το ’20, το ’21 και το ’22, 2,4 δισ. θα είχαν πάει στους συνταξιούχους και η ΝΔ ένα τέτοιο ποσό τώρα το δίνει για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης”.

“Εμείς λέμε ότι χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση δεν τα έχει πάει καλά στη διαχείριση της πανδημίας αλλά γιατί πλέον συνειδητά αρνείται να ακούσει τους επιστήμονες και τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής”, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκλογές. Σημείωσε ότι “η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί αυτή τη στιγμή” εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα, όπως “αύξηση του κατώτατου μισθού, συλλογικές συμβάσεις και ένα σχέδιο διαγραφής – ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους τη πανδημίας”. Πρόσθεσε ότι από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει “με κάθε προοδευτική δύναμη που μπαίνει στη συζήτηση για ένα τέτοιο συγκεκριμένο πρόγραμμα”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση