Δημοσκόπηση σοκ για τον Ερντογάν: Για πρώτη φορά μπροστά η αντιπολίτευση

Δημοσκόπηση παρουσιάζει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πιο ψηλό ποσοστό από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Eurasia Research, το CHP αύξησε τις ψήφους του στο 30,4%, ενώ το AKP υποχώρησε στο 27,6%.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Eurasia Research, σύμφωνα με το philenews.com, διεξήχθη μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 1260 ατόμων σε 26 επαρχίες. Σύμφωνα με την έρευνα, οι αναποφάσιστοι μειώθηκαν και οι ψήφοι τους μετατοπίστηκαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει οικονομική κρίση, το 71% απάντησε θετικά, ενώ στο ερώτημα αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να δώσει τέλος στην οικονομική κρίση, το 72,1% απάντησε αρνητικά και το 14,3% θετικά.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση, το 84,2% απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν, το 73,2% το ΑΚΡ, το 70,1 % η Λαϊκή Συμμαχία (ΑΚΡ και ακροδεξιό κόμμα ΜΗΡ), το 70,4% ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί το 70,4 τοις εκατό, το 67,8% το MHP, το 15,4% ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στο ερώτημα εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν διαχειρίζεται καλά ή κακά την οικονομία, το 80,3% απάντησε κακή διαχείριση και το 12,3% καλή διαχείριση.

Στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι ο πληθωρισμός που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση είναι πραγματικός, το 7,4 % απάντησε θετικά και το 85,9 % αρνητικά.

Στο ερώτημα εάν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, 67,5% απάντησε θετικά και το 22,8% αρνητικά.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα σκοπεύετε να ψηφίσετε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών (Οι αναποφάσιστοι δεν κατανέμονται), το 26,4% απάντησε CHP, το 24% AKP, το 11,3% Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, το 9,5% το φιλοκουρδικό HDP, το 5,7% το ακροδεξιό MHP του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το 2,3% DEVA του Αλί Μπαμπατζάν και το 2,3% το Κόμμα του Μέλλοντος του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Με τη κατανομή των ψήφων αναποφάσιστων τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: CHP: 30,4%, AKP: 27,6%, Καλό Κόμμα: 12,9%, HDP: 11%, MHP: 6,5%, DEVA: 6%, Κόμμα Μέλλοντος: 2,5%.

Στο ερώτημα εάν θα ψηφίζατε τον Ταγίπ Ερντογάν αν είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος, το 30,2% απάντησε θετικά και το 56% αρνητικά. Το 13,8% απάντησε ότι εξαρτάται από άλλους υποψηφίους.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε αν ένα από τα παρακάτω ονόματα ήταν υποψήφιος κατά του Ερντογάν ή πάει στον δεύτερο γύρο, το 48% θα ψήφιζε Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το 44,1% Αλί Μπαμπατζάν, 50,6% Εκρέμ Ιμάμογλου, 50,6% Μανσούρ Γιαβάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...