Ισχυρές επιδόσεις για τη Mytilineos στο 9μηνο

«Για το υπόλοιπο του 2020, παρά τις συνθήκες αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται, η MYTILINEOS έχει θέσει ισχυρές βάσεις για μια εξαιρετική επίδοση, ευθέως συγκρίσιμη με τα προ πανδημίας επίπεδα που καταγράφηκαν το 2019», επισημαίνει η επιχείρηση στην σημερινή ανακοίνωση για τα αποτελέσματα 9μηνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Κύκλος Εργασιών και το EBITDA ανήλθαν σε Euro1.341 εκατ. και Euro235 εκατ. αντίστοιχα παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο τους προηγούμενου έτους ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε Euro102 εκατ.

Ανά τομέα οι βασικές εξελίξεις έχουν ως εξής:

-Ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου στο τρίτο τρίμηνο κατέγραψε ιστορικό υψηλό επιδόσεων καθώς το EBITDA διαμορφώθηκε σε Euro51 εκατ. έναντι Euro23 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Στο 9μηνο ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 664,6 εκατ. έναντι Euro700,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε Euro122,3 εκατ. τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, από Euro73,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 66,7%. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θερμικών και ανανεώσιμων μονάδων της MYTILINEOS ανήλθε σε 3,6TWh, που αντιστοιχεί περίπου στο 9,4% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα. Η Protergia αύξησε το μερίδιο αγοράς στο 8,5% στο τέλος του Εννεάμηνου από 5,51% στα τέλη του 2019, ενώ συνεχίζεται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του νέου σταθμού συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) 826 MW, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Δ’ τρίμηνο του 2021.

-Ο Τομέας Μεταλλουργίας κατέγραψε κύκλο εργασιών Euro365,0 εκατ., έναντι Euro440,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Το EBITDA στους εννέα πρώτους μήνες του 2020 διαμορφώθηκε σε Euro104,0 εκατ. έναντι Euro130,6 εκατ., την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

-Ο νέος Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας κατέγραψε κύκλο εργασιών Euro209,7 εκατ., έναντι 194,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Το EBITDA στο Εννεάμηνο του 2020 διαμορφώθηκε σε Euro11,5 εκατ. έναντι Euro11,7 εκατ., την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Κατά τη διάρκεια του Εννεάμηνου ολοκληρώθηκε η κατασκευή δύο μεγάλων έργων στην Ισπανία και τη Χιλή, 300MW και 170 MW αντίστοιχα.

-Για τον Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε Euro101,6 εκατ., έναντι Euro212,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...