Γιώργος Παπανδρέου: Ο καταναλωτής πληρώνει το μάρμαρο από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια

Tα “κόκκινα” δάνεια και η ακρίβεια ήταν τα δύο σημαντικά θέματα που συζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Καταναλωτών.

Μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, άρα απαιτείται άμεση και καθοριστική κυβερνητική παρέμβαση». Επικαλέστηκε μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι διαπιστώνει σοβαρό πρόβλημα στο πώς συμπεριφέρονται οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων προς τους δανειολήπτες και κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει επιτέλους τον ρυθμιστικό της ρόλο.

«Δυστυχώς, τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ αντιμετώπισαν με ψέματα και υποκρισία το δικό μας νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, άφησαν την κατοικία στο έλεος των funds», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ανέφερε ότι πληθωρισμός επηρεάζεται σε αυτήν τη συγκυρία και από εξωγενείς παράγοντες. Υπογράμμισε όμως ότι «στη χώρα μας, η εξωγενής κρίση ανέδειξε δομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να πληρώνει πάντα το μάρμαρο ο καταναλωτής».

«Όχι μόνο το σύνολο αυτών των αυξήσεων να μεταφέρεται στο τελικό προϊόν, αλλά να δημιουργείται χώρος για τους κάθε λογής κερδοσκόπους. Είναι σαφές ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πληροί το ρόλο της. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος» προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας πώς χρειάζεται να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με πρώτο βήμα την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;