Σε ετοιμότητα η Πολεμική Αεροπορία για τον επαναπατρισμό των σορών – Εκτάκτως στο χειρουργείο ο τρίτος τραυματίας στην Τιμισοάρα μετά από επιπλοκή – Αναβολή του αγώνα δρόμου για τον Άλκη Καμπανού ως ένδειξη εθνικού αθλητικού πένθους
Η ώρα της θλιβερής επιστροφής έφτασε για την οικογένεια του ΠΑΟΚ και ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα. Σήμερα, ειδικό αεροσκάφος του Υπουργείου Υγείας αναλαμβάνει τη μεταφορά των δύο εκ των τριών τραυματιών από τη Ρουμανία στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για τον επαναπατρισμό των επτά σορών των «αετόπουλων» που έχασαν τη ζωή τους στον αυτοκινητόδρομο DN6.
Αγωνία για τον τρίτο τραυματία μετά το χειρουργείο
Ενώ οι δύο νεαροί οπαδοί παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, οι προβολείς στρέφονται στην Τιμισοάρα, όπου η κατάσταση για τον τρίτο πολυτραυματία παρουσίασε απρόσμενη επιπλοκή. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μια νέα μαγνητική τομογραφία ανάγκασε τους Ρουμάνους γιατρούς να τον οδηγήσουν εσπευσμένα στο χειρουργείο.
«Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε και τον τρίτο τραυματία μόλις το επιτρέψει η υγεία του», διαμήνυσε ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή επικοινωνία με τις αρχές της γειτονικής χώρας. Η επιστροφή του στην πατρίδα αναβάλλεται μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως η μετεγχειρητική του πορεία.
Η Θεσσαλονίκη «νεκρώνει»: Αναβολή στη μνήμη του Άλκη
Το μέγεθος της τραγωδίας στη Ρουμανία οδήγησε σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ενότητας. Η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη», σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού, αποφάσισε την αναβολή του 2ου Αγώνα Δρόμου στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή.
Σεβασμός και Συλλογικό Πένθος
Η εκδήλωση μεταφέρεται για τις 15 Φεβρουαρίου, καθώς η αθλητική κοινότητα θεωρεί αδιανόητη τη διεξαγωγή εορταστικών δράσεων την ώρα που η πόλη θρηνεί επτά νέα παιδιά. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αποτελεί ένδειξη απόλυτου σεβασμού και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, αποδεικνύοντας ότι μπροστά στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής, τα χρώματα των ομάδων παραμερίζονται.
Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για την υποδοχή
Με την προσγείωση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα ενεργοποιηθεί ειδικό σχέδιο του ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή των δύο τραυματιών σε νοσοκομεία της πόλης. Παράλληλα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι σύνδεσμοι φιλάθλων προετοιμάζονται για το τελευταίο «αντίο» στα επτά μέλη τους, σε μια ατμόσφαιρα βουβής οδύνης που έχει σκεπάσει ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.