«Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg…» – Καταγγελίες Βαρουφάκη κατά facebook (pics)

Πυρά κατά του ιδρυτή και προέδρου της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξαπολύει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και τη μετονομασία της σε Meta.

Τι καταγγέλλει για το Meta ο Βαρουφάκης

Όπως καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης, σε ανάρτησή του μέσω Twitter, υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με την ονομασία meta και συγκεκριμένα metacpc.org, η οποία ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη: «Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο».

Σε άλλη του ανάρτηση στα αγγλικά, ο κ. Βαρουφάκης καταγγέλλει: «Ο Ζάκερμπεργκ “δανείστηκε” το meta μας, για να κάνει re-brand στο Facebook. Νωρίτερα, “δανείστηκε” το όνομα του κινήματός μας, DIEM, για να κάνει re-brand στο κρυπτονόμισμά του το Libra. Τι θα ακολουθήσει;»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση