Ισχυρές βροχές παραμονή Χριστουγέννων, σταδιακή ύφεση από τη νύχτα και ανήμερα των εορτών
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα επηρεάζουν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα, περιοχές της Κεντρική Ελλάδα και της Βόρεια Ελλάδα, ενώ από το βράδυ επεκτείνονται στα νησιά του Βόρειο Αιγαίο και του Ανατολικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, τα φαινόμενα είναι κατά τόπους έντονα, με αυξημένο υετό και πρόσκαιρες καταιγίδες που απαιτούν προσοχή στις μετακινήσεις.
Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία
Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά από τη νύχτα προς την Πέμπτη 25/12, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η ύφεση θα έρθει το απόγευμα ανήμερα των Χριστουγέννων. Η σταδιακή αυτή αποκλιμάκωση θα περιορίσει την ένταση των βροχοπτώσεων και των καταιγίδων, χωρίς όμως να αποκλείονται τοπικές βροχές.
Αναλυτικά οι περιοχές που επηρεάζονται
Στο Ιόνιο, σήμερα παραμονή Χριστουγέννων έως αργά το βράδυ, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με κατά τόπους ένταση.
Στην Ήπειρος, τη δυτική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Καρδίτσα και Τρίκαλα), τη δυτική και κεντρική Στερεά (περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και Φωκίδα), καθώς και στη Δυτική Πελοπόννησος, τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως και τις πρώτες ώρες των Χριστουγέννων.
Στη Δυτική Μακεδονία, πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.
Στην Κεντρική Μακεδονία, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από νωρίς το απόγευμα σήμερα και θα διαρκέσουν έως το μεσημέρι των Χριστουγέννων.
Τέλος, στην Ανατολική Μακεδονία και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ της παραμονής και θα συνεχιστούν έως το απόγευμα των Χριστουγέννων.
Συστάσεις προσοχής
Οι οδηγοί και οι πολίτες στις περιοχές που επηρεάζονται καλούνται να δείξουν αυξημένη προσοχή, καθώς τα φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία και τοπικές δυσκολίες. Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι την πλήρη εξασθένηση της κακοκαιρίας.