Μυστήριο με Φάμελλο και Γεροβασίλη στο βιβλίο του Τσίπρα

Η «σιωπηλή» απουσία Φάμελλου από το βιβλίο Τσίπρα λειτουργεί ως μήνυμα εμπιστοσύνης και προάγγελος ρόλων στο νέο σχήμα


Στο βιβλίο των 732 σελίδων του Αλέξη Τσίπρα είναι αξιοσημείωτο το εξής: η ηχηρή απουσία του Σωκράτη Φάμελλου. Σε ένα έργο όπου αναφέρονται πάνω από 340 πρόσωπα, από κορυφαίους υπουργούς μέχρι στελέχη τρίτης γραμμής, η πλήρης εξαφάνιση του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

Ο Φάμελλος δεν είναι μια δευτερεύουσα φιγούρα. Είχε υπηρετήσει ως αναπληρωτής υπουργός, είχε ρόλο στα κρίσιμα περιβαλλοντικά χαρτοφυλάκια και, το σημαντικότερο, πρωταγωνίστησε στη δημόσια απόρριψη της πρότασης Τσίπρα στο συνέδριο του 2024. Παρ’ όλα αυτά, στο βιβλίο δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά.

Ούτε η Όλγα Γεροβασίλη μένει έξω από το παράδοξο, χωρώντας μόλις σε μία γραμμή, παρά το γεγονός ότι υπήρξε από τους πιο σταθερούς συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο. Η απουσία δεν αποτελεί απομάκρυνση· αντίθετα, λειτουργεί ως υπόγεια βεβαίωση εμπιστοσύνης. Ο Φάμελλος αναμένεται να έχει θέση στο νέο πολιτικό σχήμα του Τσίπρα, ενώ και η Γεροβασίλη προορίζεται για κομβικό ρόλο.

Στη διαχείριση της σιωπής, άλλωστε, γράφονται τα πιο ενδιαφέροντα παρασκήνια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα