Υπόγειες ζυμώσεις στην Κεντροδεξιά δείχνουν ότι το έδαφος για νέο κόμμα Σαμαρά καλλιεργείται ήδη, με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να κινεί τα νήματα
Η Πυθία αποκαλύπτει
Άκουγα τις προάλλες ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική απόφαση για τη δημιουργία νέου κόμματος. Ωστόσο, το παρασκήνιο δείχνει πως οι διεργασίες έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο απ’ όσο αφήνει να φανεί δημοσίως. Κεντρικό ρόλο φαίνεται πως έχει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες– μαζεύει υπογραφές υπέρ του κειμένου της «Ομάδας Πολιτών 91».
Το κείμενο ζητά ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού με κόμματα που θα δίνουν προτεραιότητα «σε εθνικά και γεωπολιτικά ζητήματα», μια διατύπωση που δεν περνά απαρατήρητη σε μια περίοδο έντονων συζητήσεων για τον προσανατολισμό της Κεντροδεξιάς. Εκεί όπου μιλά για «ηγετικές προσωπικότητες με εμπειρία, ακεραιότητα, παιδεία και αποδεδειγμένο πατριωτισμό», αρκετοί είδαν ξεκάθαρες αναφορές σε Σαμαρά και Καραμανλή.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι διεργασίες αυτές δεν γίνονται στη σκιά αλλά μεθοδικά, σαν να προετοιμάζεται έδαφος για επόμενο βήμα, ανεξάρτητα από το αν ο Σαμαράς έχει πατήσει ακόμη τη σκανδάλη. Η αίσθηση που κυριαρχεί στους γνώστες του παρασκηνίου είναι πως η Κεντροδεξιά εισέρχεται σε μια φάση υπόγειας αναδιάταξης, της οποίας τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα
