«Καμπανάκι» στο Μαξίμου: Η ΝΔ κάτω από 25%, ο χάρτης αλλάζει και πρώτος… ο «Κανένας»

Δημοσκοπική καμπή με απώλεια κυριαρχίας σε κρίσιμες περιφέρειες και ιστορικό ποσοστό αναποφάσιστων

Η Πυθία αποκαλύπτει


Τα πιο ανησυχητικά μηνύματα της τελευταίας διετίας λαμβάνει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Interview. Για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία χάνει την πρωτιά σε τέσσερις κρίσιμες περιφέρειες – Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο. Η αλλαγή χρωματισμού δεν οφείλεται σε άνοδο του ΠΑΣΟΚ, αλλά στη συνεχή συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης της ΝΔ, τάση που δεν περνά απαρατήρητη από τους έμπειρους αναλυτές.

Την ίδια στιγμή, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα περιορίζεται στο 24%, κάτω από το όριο που ενεργοποιεί το bonus των εδρών, ενώ μπροστά εμφανίζεται η μεγαλύτερη «δεξαμενή» αναποφάσιστων των τελευταίων ετών: 19,6%. Στο εσωτερικό της ΝΔ η συζήτηση για το κατά πόσο αυτό το κομμάτι μπορεί να επιστρέψει μοιάζει πλέον πιο αβέβαιη από ποτέ.

Ιδιαίτερο προβληματισμό στο Μαξίμου προκαλεί και η εικόνα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, όπου πρώτος αναδεικνύεται ο «Κανένας» με 32%, αφήνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δεύτερη θέση με 29%. Πρόκειται για ένδειξη βαθιάς αποσύνδεσης με τμήματα του εκλογικού σώματος που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «σταθερά».

Παράλληλα, η έρευνα καταγράφει και τη στάση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα: το 67% αντιμετωπίζει αρνητικά το rebranding της εικόνας του, ενώ μόλις το 22% δηλώνει ότι θα αγόραζε το βιβλίο του.

Στο σύνολο, η εικόνα της δημοσκόπησης συνθέτει ένα σκηνικό αυξημένης πολιτικής ρευστότητας. Και στο Μαξίμου, όπου γνωρίζουν ότι τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να αγνοηθούν, το κλίμα κάθε άλλο παρά εφησυχαστικό είναι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...