Αυτή είναι η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια από τη μετάλλαξη Δέλτα

Έως και 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη θανατηφόρων περιστατικών φάνηκε να έχει ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που εξετάζει το ενδεχόμενο του θανάτου από το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού Δέλτα.

Η μελέτη του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε άτομα που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου έδειξε ότι το Pfizer έχει 90% και της AstraZeneca 91% αποδοτικότητα στην αποτροπή της θανατηφόρας κατάληξης ατόμου που νοσεί με κορονοϊό και συγκεκριμένα από τη μετάλλαξη Δέλτα, η βασική αιτία θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείγμα της μελέτης αποτέλεσαν 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι από τη Σκωτία και συγκεκριμένα λήφθηκαν υπόψη τα δεδομένα όσων απεβίωσαν μέσα σε 28 ημέρες μετά από ένα θετικό μοριακό τεστ (PCR) ή ο Covid-19 είχε καταγραφεί ως αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό τους.https://890c5517a697dc1c37aba36728024edb.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο διεξήχθη η μελέτη ήταν η 1η Απριλίου μέχρι τη 27 Σεπτεμβρίου του 2021.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 115.000 άτομα έφεραν θετικό μοριακό τεστ, ενώ καταγράφηκαν 201 θάνατοι που σχετίζονται με την Covid.

Μέχρι στιγμής το 87,1% των ενηλίκων στη Σκωτία έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της τρέχουσας πανδημίας.

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται σε άτομα άνω των 50 ετών, καθώς και σε υγειονομικό προσωπικό και ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;