Χαμόγελα στο Μαξίμου: «Τρίτη θητεία Μητσοτάκη με τη βοήθεια Τσίπρα»- Ο Βελόπουλος η επόμενη αξιωματική αντιπολίτευση

Το Μαξίμου βλέπει στον κατακερματισμό της Κεντροαριστεράς και στο κόμμα Τσίπρα το εισιτήριο για τρίτη θητεία Μητσοτάκη – Ο Βελόπουλος φαβορί πλέον για να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, ο Σαμαράς ο μόνος πονοκέφαλος

Η Πυθία αποκαλύπτει


Στο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση και… αυτοπεποίθηση. Όχι για κάποια κυβερνητική επιτυχία, αλλά για κάτι πολύ πιο απλό: για το χάος που επικρατεί στην Κεντροαριστερά, το οποίο, όπως εκτιμούν, εξασφαλίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Σε πρόσφατη κλειστή σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι ο κατακερματισμός του προοδευτικού χώρου εξελίσσεται σε «δώρο πολιτικής αξίας». Η αναμενόμενη ίδρυση του κόμματος Τσίπρα, η κινητικότητα γύρω από το Κίνημα των Τεμπών και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει αρραγές μέτωπο, οδηγούν —όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά— σε ένα σκηνικό απόλυτης διάλυσης.

Όπως υποστήριξε επικοινωνιολόγος που συμμετείχε στη σύσκεψη, κανένα κόμμα της Κεντροαριστεράς δεν θα αγγίξει διψήφιο ποσοστό. Και αυτό, κατά τη ρεαλιστική ανάγνωση του Μαξίμου, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η αντιπολίτευση θα είναι ακίνδυνη και ασύντακτη.

Μάλιστα, υπήρξε και πρόβλεψη-σοκ: ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μπορούσε να αναδειχθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις επόμενες εκλογές — κάτι που στο Μαξίμου δεν αποκλείουν πια.

Το μοναδικό σημείο ανησυχίας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς. Αν ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίσει να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος, τότε ο «ιός του κατακερματισμού» ενδέχεται να χτυπήσει και τη Δεξιά, ανατρέποντας τους μέχρι τώρα υπολογισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου θεωρούν πλέον τον Αλέξη Τσίπρα όχι απλώς ανώφελο, αλλά πολιτικά ευεργετικό. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας:

«Ο Τσίπρας δεν χρειάζεται να μας πολεμήσει – μας βοηθάει ήδη».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ