Κίνηση-έκπληξη από τον Αλέξη Τσίπρα – Ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του νέου κόμματος;

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά το νέο του κόμμα χωρίς εκπρόσωπο Τύπου. Ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπικά την επικοινωνία και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις για να αποφύγει αστοχίες στις πρώτες κινήσεις


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μην ορίσει εκπρόσωπο Τύπου στους πρώτους μήνες λειτουργίας του νέου του πολιτικού φορέα.
Αντί για ένα πρόσωπο που θα αναλαμβάνει τις δημόσιες τοποθετήσεις και την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, θα δημιουργηθεί μια μικρή ομάδα συνεργατών που θα χειρίζεται τα καθημερινά ζητήματα ενημέρωσης και θα συντονίζει τις απαντήσεις προς τα άλλα κόμματα.


Ο Τσίπρας παίρνει επάνω του την επικοινωνία

Στο ξεκίνημα της νέας πολιτικής του διαδρομής, ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει να διατηρήσει ο ίδιος τον πλήρη έλεγχο της επικοινωνιακής στρατηγικής.
Θα είναι εκείνος που θα απαντά δημόσια, θα χαράζει τη γραμμή αντιπαράθεσης και θα εκπροσωπεί προσωπικά το κόμμα στα πρώτα του βήματα.

Η επιλογή αυτή ερμηνεύεται ως κίνηση προσεκτικού ελέγχου του μηνύματος και αποφυγής εσωτερικών λαθών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα από την αρχή.


Φόβος για λάθος επιλογές

Όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Τσίπρας θεωρεί πως οποιαδήποτε άστοχη επιλογή προσώπου στην κρίσιμη θέση του εκπροσώπου Τύπου θα μπορούσε να πληγώσει την εικόνα αξιοπιστίας και σοβαρότητας που θέλει να αποπνέει το νέο κόμμα.
Για τον λόγο αυτό, προτιμά να αναλάβει προσωρινά ο ίδιος τον ρόλο του «πρώτου εκφραστή» και να διαμορφώσει προσωπικά το ύφος και τον ρυθμό της πολιτικής παρουσίας.


Το στοίχημα του ελέγχου και της εικόνας

Η στρατηγική Τσίπρα να πορευτεί χωρίς εκπρόσωπο Τύπου δείχνει ότι επιδιώκει να διαμορφώσει άμεσα προσωπικό αποτύπωμα στον δημόσιο διάλογο.
Παράλληλα, είναι σαφές πως προσπαθεί να χτίσει βήμα-βήμα την ταυτότητα του νέου κόμματος, αποφεύγοντας πρόσωπα που ενδέχεται να συμβολίσουν «παλιές εποχές» ή να προκαλέσουν εσωκομματικούς συμβολισμούς.

Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν αυτή η προσωποκεντρική επικοινωνιακή προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ή αν, αντίθετα, θα χρειαστεί σύντομα να επανεξεταστεί η ανάγκη επίσημου εκπροσώπου Τύπου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ