Η Ελένη Μενεγάκη έχασε 1.000.000 ευρώ μετά το τέλος στο Mega Channel!

Πτώση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ στον κύκλο εργασιών – Τα οικονομικά αποτελέσματα μετά το τέλος της τηλεοπτικής παρουσίας στο Mega


Η M. Winner ΙΚΕ, εταιρεία συμφερόντων της Ελένης Μενεγάκη, παρουσίασε μείωση τζίρου κατά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το 2024, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 1.214.135 ευρώ το 2024, έναντι 2.135.900 ευρώ το 2023.

Η πτώση αυτή συνδέεται χρονικά με την οριστική αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από την τηλεόραση, καθώς το 2023 αποτέλεσε τη χρονιά της τελευταίας της παρουσίας στο Mega. Η απομάκρυνσή της από τη μικρή οθόνη φαίνεται να επηρέασε άμεσα τη διαφημιστική δραστηριότητα και τις εμπορικές συνεργασίες που συνδέονταν με το όνομά της.


Πτώση και στα κέρδη προ φόρων

Η μείωση των εσόδων αντικατοπτρίζεται και στα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας.
Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 866.175 ευρώ για το 2024, έναντι 1.716.258 ευρώ το 2023 — σχεδόν κατά το ήμισυ μειωμένα.

Παρά τη συρρίκνωση των κερδών, η M. Winner ΙΚΕ παραμένει σε κερδοφορία, γεγονός που αποδίδεται στη διαχρονική εμπορική αξία του brand “Ελένη Μενεγάκη” και στη συντηρητική διαχείριση των οικονομικών της.


Το τέλος μιας εποχής και η νέα επιχειρηματική σελίδα

Η Ελένη Μενεγάκη αποχώρησε από την τηλεόραση στο τέλος της συνεργασίας της με το Mega, σηματοδοτώντας το κλείσιμο ενός τηλεοπτικού κύκλου σχεδόν τριών δεκαετιών.
Η ίδια επικεντρώνεται πλέον στη διαχείριση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, μέσω της M. Winner ΙΚΕ και άλλων εμπορικών πρωτοβουλιών.

Αν και τα οικονομικά μεγέθη δείχνουν αρνητική μεταβολή, η εταιρεία εξακολουθεί να θεωρείται υγιής και κερδοφόρα, με τη Μενεγάκη να διατηρεί ισχυρή εμπορική επιρροή στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου