Σάλος με το «τριχίλιαρο» της Λατινοπούλου – Το πόθεν έσχες που άναψε φωτιές – Ζει με 250 ευρώ το μήνα!

Σάλος με το πόθεν έσχες της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Δήλωσε καθαρό εισόδημα 3.000 ευρώ και προκάλεσε ειρωνικά σχόλια για το «τριχίλιαρο»


Η δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου στο πόθεν έσχες για το 2023 έφερε στο φως ένα ποσό που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις: 3.001,68 ευρώ καθαρό εισόδημα. Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» επέμεινε πως αυτό είναι το καθαρό ποσό μετά από φόρους και δαπάνες, παρότι τα συνολικά της έσοδα ανήλθαν σε 22.000 ευρώ.


«Με 250 ευρώ τον μήνα;» – Η ειρωνεία στα social media

Η αποκάλυψη έγινε αντικείμενο σκληρής κριτικής και σαρκαστικών σχολίων. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι χρήστες ρωτούσαν πώς είναι δυνατόν να ζει με περίπου 250 ευρώ τον μήνα μια ευρωβουλευτής, όταν τα έξοδα ζωής στην Ελλάδα έχουν εκτοξευθεί. Άλλοι έκαναν λόγο για «μινιμαλιστικό success story», άλλοι για «fake news πολυτελείας».


Η απάντηση της Λατινοπούλου

Η ίδια έκανε λόγο για διαστρέβλωση και ξεκαθάρισε: «Το πόθεν έσχες αποτυπώνει το καθαρό φορολογητέο κέρδος, όχι τα συνολικά έσοδα. Άλλο το σύνολο των εσόδων, άλλο το καθαρό κέρδος». Με αυτή τη φράση επιχείρησε να κλείσει το θέμα, κατηγορώντας όσους αναπαράγουν το αφήγημα ότι «ζει με τριχίλιαρο» για κακοήθεια ή άγνοια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...