Ο όμιλος Αλαφούζου σε κρίση: Πτώση τηλεθέασης στον ΣΚΑΪ, σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης στην Καθημερινή χωρίς απήχηση και έλλειψη σχεδίου στον Παναθηναϊκό
Η Πυθία αποκαλύπτει
Ο όμιλος ΜΜΕ του Γιάννη Αλαφούζου βιώνει μια περίοδο έντονων αναταράξεων, με τον ΣΚΑΪ να εμφανίζει εικόνα καθοδικής πορείας. Η τηλεθέαση καταγράφει πτωτική τάση, καθώς πρόσωπα πρώτης γραμμής μετακινήθηκαν σε ανταγωνιστικά κανάλια, ενώ το πρόγραμμα δείχνει στάσιμο, χωρίς ουσιαστική ανανέωση. Το ραδιόφωνο έχει χάσει τη δυναμική του και η υπερβολική μονοτονία σε πολιτικό ύφος απομακρύνει τμήμα του κοινού.
Η πολυσυζητημένη άφιξη του Καφαράκη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Παρά τις προσδοκίες, δεν κατάφερε να αφήσει ξεκάθαρο στίγμα και να δώσει νέα πνοή στον σταθμό.
Καθημερινή: Σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης χωρίς απήχηση
Η εικόνα είναι παρόμοια και στην Καθημερινή. Η εφημερίδα έχει υιοθετήσει σαφώς σκληρότερη γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο αυτό να μεταφράζεται σε απήχηση ή αύξηση του αναγνωστικού κοινού. Τα ψηφιακά εγχειρήματα, που απορρόφησαν σημαντικούς πόρους, δεν κατάφεραν να τραβήξουν το ενδιαφέρον, αφήνοντας πίσω έναν ισχνό απολογισμό.
Στο εσωτερικό του ομίλου, οι διαφωνίες μεταξύ Γιάννη και Θέμη Αλαφούζου οξύνονται. Ο Θέμης φέρεται να επιθυμεί να διατηρήσει το κτήριο στο Φάληρο, αλλά να μετακινήσει αλλού την τηλεοπτική δραστηριότητα, γεγονός που έχει προκαλέσει νέα εσωτερική κρίση.
Παναθηναϊκός: Έλλειψη σχεδίου, αναζήτηση CEO και το έργο του γηπέδου
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν αποτελεί εξαίρεση στην κρίση. Το ποδοσφαιρικό τμήμα πάσχει από απουσία κεντρικού σχεδιασμού, ενώ η διοίκηση έχει ανατεθεί σε στελέχη χωρίς την απαραίτητη εμπειρία. Αυτή την περίοδο εξετάζεται η τοποθέτηση νέου CEO, με τον Baldini να βρίσκεται στο τραπέζι ως υποψήφιος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Αποκάλυψη: «Μπλόκο» από το Μαξίμου στην Μαρία Αγγελικούση για τον Παναθηναϊκό – Τι συνέβη τον περασμένο Απρίλιο
Ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίζεται απρόθυμος να εμπλακεί προσωπικά, έχοντας στραμμένη την προσοχή του κυρίως στην ολοκλήρωση του έργου του νέου γηπέδου. Στόχος του φαίνεται να είναι η ολοκλήρωση της υποδομής ώστε, όταν έρθει η ώρα, να μπορέσει να παραδώσει την ΠΑΕ σε νέους επενδυτές, έχοντας αφήσει πίσω του το νέο «σπίτι» της ομάδας.
Ο όμιλος σε κρίσιμη καμπή
ΣΚΑΪ, Καθημερινή και Παναθηναϊκός κινούνται παράλληλα σε μια πορεία αστάθειας και εσωτερικών τριγμών, με τον όμιλο Αλαφούζου να καλείται να αποφασίσει αν θα επιχειρήσει μια ριζική αναδιάταξη ή αν θα συνεχίσει σε τροχιά σταδιακής αποδυνάμωσης.