Πολιτικό θρίλερ: Ο Σαμαράς «γυρίζει την πλάτη» στον Μητσοτάκη – Η απελπισμένη προσπάθεια για συνάντηση και η άρνηση για Καραμανλή

«Με τον Σαμαρά θα μπορούσα να τα βρω, ποτέ με τον Καραμανλή»


Στις αρχές του καλοκαιριού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό του φίλο: «Κάποια στιγμή με τον Σαμαρά θα μπορούσα να συζητήσω και να τα βρούμε, αντιθέτως με τον Καραμανλή ποτέ».
Η φράση αυτή λειτούργησε ως προσωπικό πολιτικό τηλεγράφημα προς τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό. Όμως, όταν έφτασε στα αυτιά του Αντώνη Σαμαρά, εκείνος το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Θεώρησε την κίνηση του Μητσοτάκη απλώς όνειρο θερινής νυκτός.


Το δράμα στην οικογένεια Σαμαρά και η ψυχρή στάση

Η μοίρα έφερε απρόσμενες ανατροπές όταν η συμφορά χτύπησε το ιστορικό παράσπιτο της Πηνελόπης Δέλτα, προκαλώντας προσωπική τραγωδία στην οικογένεια Σαμαρά. Από τις πρώτες στιγμές του πένθους, ο Μητσοτάκης επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό. Του τηλεφωνούσε ο ίδιος, αλλά ο Σαμαράς δεν απαντούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στενοί συνεργάτες του, Μπούρας και Σταμάτης, μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, τον προέτρεπαν να αγνοήσει επιδεικτικά τον πρωθυπουργό.


Η κίνηση του Μαξίμου και η σιωπή Σαμαρά

Παρά την παγωμάρα, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία της Λένας Σαμαρά. Η επιλογή αυτή είχε προφανή πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα.
Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Μαλάκωσε ή σκλήρυνε ο Σαμαράς; Η στάση του μέχρι τώρα δείχνει ότι η ψυχρότητα όχι μόνο παραμένει, αλλά ενδέχεται να έχει γίνει ακόμα πιο έντονη.


Η απελπισμένη ανάγκη του Μητσοτάκη για συνάντηση

Από κύκλο στενών συνομιλητών του πρωθυπουργού διαρρέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επιζητεί εναγωνίως» μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό πολιτικά, μένει να φανεί. Το βέβαιο είναι ότι το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία βαθαίνει και η σχέση Μητσοτάκη – Σαμαρά μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα για το εσωτερικό του κόμματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ