Καλοκαιρινή αγωγή-βόμβα από τον Στέφανο Κασσελάκη σε υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ – Δάνειο 10.000 ευρώ και ρήξη με το παρελθόν της Κουμουνδούρου

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε αγωγή κατά πρώην υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για δάνειο 10.000 ευρώ που δεν του επέστρεψε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Το παρασκήνιο, οι οχλήσεις, το εξώδικο και ο νέος πολιτικός κύκλος στη ΔΕΘ

Η Πυθία αποκαλύπτει


Σε πλήρη ρήξη με το παρελθόν του στον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης, με μία κίνηση ιδιαίτερης πολιτικής και ηθικής βαρύτητας: κατέθεσε αγωγή κατά υποψήφιας βουλευτή της Α’ Αθήνας, η οποία του χρωστά, κατά πληροφορίες, 10.000 ευρώ από δάνειο που της είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2023.

Η μεταφορά του ποσού έγινε μέσω τραπέζης λίγες ημέρες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το στέλεχος τον προσέγγισε επικαλούμενο οικονομικές δυσκολίες, δεσμευόμενο για επιστροφή εντός 1-2 μηνών. Αυτό ποτέ δεν έγινε.


Εξώδικο και αγωγή: Ο Κασσελάκης ζητά πίσω τα χρήματα δύο χρόνια μετά

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας προχώρησε σε εξώδικη δήλωση στις αρχές Ιουλίου, ενώ αγωγή επιδόθηκε στην ίδια υποψήφια την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από επαναλαμβανόμενες οχλήσεις από συνεργάτες του.

Η πρώην υποψήφια δραστηριοποιείται εντονότατα στα social media και προεκλογικά είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην καμπάνια ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας. Η υπόθεση αυτή δεν έχει μόνο οικονομικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις.


Δεν ήταν η μόνη: Πολλαπλές «προσωπικές» αιτήσεις δανεισμού από στελέχη της Κουμουνδούρου

Πηγές κοντά στον Κασσελάκη αναφέρουν ότι δεν ήταν η μόνη που προσέγγισε τον τότε πρόεδρο για προσωπική οικονομική στήριξη. Η συγκεκριμένη αγωγή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του να «καθαρίσει» τους λογαριασμούς με το χθες, λίγο πριν από την πρώτη εμφάνιση του Κινήματος Δημοκρατίας στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος, μάλιστα, θέλει να κόψει κάθε πολιτική και προσωπική «ουρά» με στελέχη που, κατά τη γνώμη του, εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη του – και να ξεκινήσει έναν «καθαρό» νέο κύκλο πολιτικής παρουσίας.


Από τη Ζάμπια στη ΔΕΘ: Ο Κασσελάκης φορτσάρει με το Κίνημα Δημοκρατίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει τις επόμενες ώρες από τη Ζάμπια, όπου βρέθηκε για τη γαμήλια τελετή φίλου του και απόδημου Έλληνα από το Κολλέγιο Αθηνών, και ετοιμάζεται για τη μεγάλη του εμφάνιση στη ΔΕΘ 2025.

Εκεί, θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του πολιτικού του προγράμματος, καθώς το κόμμα του εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση, με εστίαση στα προβλήματα καθημερινότητας, στην κοινωνική ισότητα, και στη θεσμική αναγέννηση.


Το timing της αγωγής και η σημειολογία της σύγκρουσης με το χθες

Το γεγονός ότι η αγωγή κατατέθηκε μέσα στο καλοκαίρι, λίγες εβδομάδες πριν από τη ΔΕΘ, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο Κασσελάκης θέλει να μπει στη νέα φάση καθαρός από παρελθόντα βάρη, εξαρτήσεις και πολιτικά βαρίδια.

Η υπόθεση ρίχνει φως στο παρασκήνιο σχέσεων, εξυπηρετήσεων και «χαλαρών συμφωνιών» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα ο Κασσελάκης αποδομεί δημόσια και νομικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ των media: Η υπόθεση Πυργιώτη ανοίγει τον φάκελο των δημοσιογράφων που πληρώνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο φάκελος Πυργιώτη ανοίγει τις αποκαλύψεις για χρηματοδοτούμενη σιωπή στα media και συμβάσεις με το Δημόσιο

Πυργιώτη – Αβιράμ: Ο γάμος που ρίχνει φως στη σύγκρουση με τον Σκέρτσο

Η Πυργιώτη απαντά στον Σκέρτσο για τη Σύρο, με φόντο τη σχέση της με πρώην πρέσβη του Ισραήλ