Πυρηνικός συναγερμός: Ο Πούτιν απαντά σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με χρήση πυρηνικών

Η Ρωσία “δεν μπλοφάρει” σύμφωνα με τον Πούτιν – Επιστρέφει ο πυρηνικός τρόμος στον γεωπολιτικό χάρτη


ΗΠΑ και Ρωσία σε επικίνδυνη τροχιά – Πυρηνική ρητορική και στρατιωτικές κινήσεις προκαλούν έντονη ανησυχία παγκοσμίως


Προειδοποίηση Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη για πυρηνική απάντηση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με δηλώσεις που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές στιγμές του Ψυχρού Πολέμου, προειδοποίησε εκ νέου τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση απειλής κατά της εδαφικής της ακεραιότητας.

«Αυτό δεν είναι μπλόφα. Όσοι προσπαθούν να μας εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα πρέπει να γνωρίζουν πως οι άνεμοι μπορούν να φυσήξουν και προς τη δική τους κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τη Δύση.


Αμερικανική αντίδραση: Ο Τραμπ μιλά για απόλυτη ετοιμότητα σε πυρηνική σύγκρουση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απάντησε άμεσα στη ρητορική Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προετοιμασμένες ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο.

«Όταν πρόκειται για πυρηνικά όπλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι έτοιμες – και είναι πλήρως προετοιμασμένες», ανέφερε με έμφαση, δίνοντας έμφαση στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως η αντίδρασή του έρχεται μετά από αυτό που χαρακτήρισε ως «απειλή από πρώην πρόεδρο της Ρωσίας», προσθέτοντας: «Θα προστατεύσουμε τον λαό μας».


Επικίνδυνη κλιμάκωση: Πύραυλοι RS-26 Oreshnik και ανάπτυξη πυρηνικών υποβρυχίων

Το κρεσέντο των δηλώσεων συνοδεύτηκε από πρακτικά στρατιωτικά μέτρα, καθώς σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Μόσχα προχώρησε στην ενεργοποίηση πυραύλων RS-26 Oreshnik, ενώ δύο αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια φέρεται να έχουν κινηθεί σε ύδατα κοντά στη Ρωσία κατόπιν εντολής Τραμπ.

Παράλληλα, ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να προμηθεύουν οπλικά συστήματα στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ενισχύοντας την ουκρανική άμυνα – γεγονός που η Μόσχα θεωρεί απειλή, με τον Πούτιν να ανεβάζει τους τόνους απέναντι και στην ΕΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα