Εμφύλιος στα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Αλέξη Τσίπρα

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του in.gr, η «απάντηση» της Σακελλαροπούλου και η αντιφατική γραμμή του ομίλου Μαρινάκη


Ρήγμα εντός Άλτερ Έγκο: Τα ΝΕΑ αποδομούν την αποκάλυψη του in.gr για το Συμβούλιο Αρχηγών

Μια δημοσιογραφική επιτυχία που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί ως θρίαμβος για τον Όμιλο Άλτερ Έγκο, εξελίσσεται σε εσωτερική αντιπαράθεση. Το in.gr, πριν από περίπου δέκα ημέρες, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 2015, προκαλώντας αίσθηση – και αντιδράσεις.

Η πιο έντονη ενόχληση εντοπίστηκε στους πολιτικούς κύκλους του κέντρου, καθώς η αποκάλυψη υπονόμευσε χρόνια καλλιεργούμενα αφηγήματα γύρω από τη στάση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο εκείνη.


Τα ΝΕΑ «αδειάζουν» το in.gr – Συνέντευξη-χαστούκι από τη Σακελλαροπούλου

Με καθυστέρηση λίγων ημερών, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, του ίδιου ομίλου με το in.gr, επέλεξε μια πρωτοσέλιδη αντεπίθεση που ερμηνεύεται από πολλούς ως άμεση υπονόμευση της αποκάλυψης.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών», αμφισβητώντας ουσιαστικά τη βάση του ρεπορτάζ.

Η συνέντευξη συνοδεύτηκε από φράσεις όπως «γραπτό ανυπόγραφο κείμενο», αφήνοντας σαφή αιχμή για την εγκυρότητα των επίμαχων πρακτικών. Απαξίωση; Υπονόμευση; Ή απλώς διαφορετική “γραμμή”;


Πρετεντέρης: Ειρωνεία και σκιές για την εγκυρότητα των πρακτικών

Την «επίθεση» στα πρακτικά συνέχισε με άρθρο του και ο Γιάννης Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ και στα ΝΕΑ. Στο κείμενο με τίτλο «Παπάδες» διατυπώνει σαφείς αμφιβολίες:

«Εδώ τα πρακτικά, εκεί τα πρακτικά, που είναι τα πρακτικά;» και συνεχίζει: «Μήπως τα κείμενα που κυκλοφορούν στην Προεδρία έχουν υποστεί επεξεργασία; Μυστήριο…»

Ένα υπονοούμενο σαφές και αιχμηρό που, χωρίς να κατονομάζει, ρίχνει τη σκιά της παραποίησης πάνω στην ομάδα του in.gr, η οποία υπέγραψε την αποκάλυψη.


Διπλή γραμμή, εντός του ίδιου ομίλου

Κάπως έτσι, το μέτωπο in.gr – ΝΕΑ εξελίσσεται σε ένα εσωτερικό media conflict, με τον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη να στέλνει δύο αντικρουόμενα μηνύματα για την ίδια είδηση. Από τη μία η αποκάλυψη των πρακτικών, από την άλλη η αμφισβήτηση της εγκυρότητάς τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου