Νέος «παίκτης» στα media με μυστικό σχέδιο: Ο μυστηριώδης επιχειρηματίας που αγοράζει μαζικά ραδιόφωνα και ιστοσελίδες

Η δυναμική διείσδυση του ομίλου Πολίτη στην ενημέρωση – Οι εξαγορές, τα portal, τα ραδιόφωνα και το «στοίχημα» για ένα νέο ενημερωτικό σταθμό στην ΑττικήΠοιος είναι ο επιχειρηματίας;


Μεθοδικά, σταθερά και με στρατηγικές κινήσεις, ο Politis Group μετατρέπεται σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους παίκτες στον χώρο των ελληνικών media, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του από την ψυχαγωγία στην ενημέρωση – και μάλιστα με ταχύτητα που προκαλεί αίσθηση στον κλάδο.

Η αρχική του βάση, φυσικά, παραμένει το ραδιόφωνο: ο Sfera 102.2, ο Music 89.2, ο Ελληνικός 93.2, αλλά και η συχνότητα των 98.6, η οποία μετά το αποτυχημένο project του Pride FM βρίσκεται πλέον σε μεταβατική φάση, αναζητώντας νέα ταυτότητα.


Από το ραδιόφωνο στο διαδίκτυο – Τα ενημερωτικά site που εξαγοράστηκαν

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Χάρης Πολίτης και οι συνεργάτες του έκαναν σαφές ότι ο όμιλος δεν θα περιοριστεί μόνο στην ψυχαγωγία. Με στόχο την είσοδο στον χώρο της ενημέρωσης, ο Politis Group έχει ήδη αποκτήσει πέντε ενεργά ειδησεογραφικά portal, με σημαντική απήχηση:

  • Newsbreak.gr – Η πιο πρόσφατη και ηχηρή εξαγορά, από τον Γιάννη Φιλιππάκη. Ένα ειδησεογραφικό brand με τεράστια επισκεψιμότητα και εκατοντάδες χιλιάδες followers στα social media.
  • Rosa.gr – Το portal του Δημήτρη Ραπίδη και του Χρήστου Παπαγιάννη, με έντονο πολιτικό αποτύπωμα και δυναμική παρουσία σε Instagram, Facebook και TikTok.
  • Politisonline.com – Ιδρυτής του ο Γιάννης Πολίτης, σημερινός αντιπρόεδρος του ΕΣΡ. Ανήκει πλέον άμεσα στον όμιλο.
  • Dimarxos.gr – Εξειδικευμένο site για την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Pride.gr – Η μόνη πλατφόρμα που έχει κλείσει. Λειτουργούσε παράλληλα με το Pride 98.6, το οποίο επίσης έχει σταματήσει να εκπέμπει.

Όλα αυτά, πλην του Pride.gr, ανήκουν ή ελέγχονται από την εταιρεία «PG Digital Publishing Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», θυγατρική του Politis Group, με μετοχικό κεφάλαιο 1.160.000 ευρώ, που ιδρύθηκε πριν έναν χρόνο.


Το μυστικό όνομα «Sfera News» και το ραδιόφωνο που… δεν υπάρχει ακόμη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο όμιλος προχωρά με σταθερά βήματα στη δημιουργία ενημερωτικού ραδιοφώνου. Ήδη από πέρυσι, η εταιρεία «Politis Group Radios Α.Ε.» κατοχύρωσε τον τίτλο «Sfera News», κάτι που είχε περάσει στα ψιλά γράμματα.

Η ίδια εταιρεία λειτουργεί τόσο τον Sfera 102.2 όσο και τον 98.6, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο δεύτερος θα επαναλανσαριστεί με ενημερωτικό χαρακτήρα.

«Ένα ακόμη ενημερωτικό ραδιόφωνο στα FM της Αττικής θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον – ιδίως αν συνδεθεί με το ισχυρό brand του Sfera», σημειώνουν άνθρωποι της αγοράς. Και αν όντως δρομολογείται, πρόκειται για την πιο σημαντική εξέλιξη στον ραδιοφωνικό χάρτη των τελευταίων ετών.


Το ψηφιακό «οπλοστάσιο» του Politis Group και ο στόχος της πολυπλατφορμικότητας

Η στρατηγική του Χάρη Πολίτη δεν είναι απλώς να «κατακτήσει» κοινά, αλλά να δημιουργήσει ένα ενιαίο ψηφιακό και ραδιοφωνικό οικοσύστημα που θα ελέγχει απόλυτα την παραγωγή και διανομή περιεχομένου – από την ενημέρωση έως την ψυχαγωγία.

Το Newsbreak, το Rosa, το Politisonline, το Dimarxos και ενδεχομένως το «Sfera News» θα μπορούν να λειτουργούν ως διασυνδεόμενα brands, με κοινή θεματολογία, κοινή στρατηγική social media, ακόμη και κοινά διαφημιστικά πακέτα.

Αυτός ο προχωρημένος ψηφιακός σχεδιασμός, που σπάνια απαντάται στην Ελλάδα, δείχνει ότι ο Politis Group δεν επενδύει συγκυριακά, αλλά με μακροπρόθεσμο πλάνο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση