Σοκ σε όλη την Ελλάδα από την αποκάλυψη ότι ο Μητσοτάκης είναι εντελώς αγράμματος – Ντοκουμέντα και βίντεο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε το στίγμα του στο Άγιο Όρος — με ορθογραφικά λάθη που θα έκαναν ακόμα και δάσκαλο δημοτικού να κοκκινίσει. Απόφοιτος Χάρβαρντ, αλλά αγράμματος στα βασικά.

Η Πυθία αποκαλύπτει


Ο «ηγέτης της αριστείας», ο άνθρωπος που μας πούλησαν ως το «καλύτερο βιογραφικό της χώρας», κατάφερε να ξεγυμνωθεί με δύο λέξεις – και οι δύο λάθος. Επίσης μάθαμε ότι δεν ξέρει να τονίζει τις λέξεις.

Κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και απέδειξε για άλλη μια φορά αυτό που για κάποιους θεωρείται αυτονόητο: είναι εντελώς αγράμματος. Δεν ξέρει να γράφει. Κυριολεκτικά.

Έγραψε λάθος τη λέξη προσκυνητής, έγραψε λάθος το ρήμα οφείλω, και έδωσε νέο νόημα στον όρο «ορθογραφικό μαρτύριο». Αυτή τη φορά, όμως, όχι για τον ίδιο – αλλά για τη γλώσσα. (Έχουμε αναδείξει το θέμα και στο παρελθόν (Έχουμε αναδείξει ξανά το θέμα παλαιότερα ΕΔΩ)

Δείτε και το βίντεο με τον απόλυτο εξευτελισμό Μητσοτάκη στη Βουλή:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός εκθέτει τον εαυτό του – και τη χώρα – με τη γλωσσική του ανεπάρκεια. Είναι ο ίδιος που μιλάει για «πρότυπα σχολεία» και «ψηφιακή μετάβαση», ενώ δυσκολεύεται να αρθρώσει σωστά μια πρόταση χωρίς να την καταστρέψει με λάθη που δεν κάνει ούτε μαθητής της Γ΄ Δημοτικού.

Και σα να μην έφτανε η ανορθογραφία, εξήγγειλε και 100 εκατομμύρια ευρώ από ΕΣΠΑ για έργα στο Άγιο Όρος. Δηλαδή, πληρώνουμε κι από πάνω την ευσέβεια του – ανορθόγραφη κι αυτή.

Η χώρα κυβερνιέται από έναν πρωθυπουργό που διαφημίστηκε για τις σπουδές του, αλλά δεν ξέρει να γράψει βασικές λέξεις στη γλώσσα του. Αν αυτό είναι το πρότυπο της «αριστείας», τότε να μας λείπει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;