Οριστικοποιείται η εξαγορά της «Εφημερίδας των Συντακτών» από τον Όμιλο Μελισσανίδη – Στο τραπέζι τίμημα 3 εκατ. ευρώ

Η ιστορική εφημερίδα περνά στον επιχειρηματικό έλεγχο της «Ναυτεμπορικής» – Διατηρεί το αντιπολιτευτικό της προφίλ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη


Σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η εξαγορά της “Εφημερίδας των Συντακτών” από τον εκδοτικό Όμιλο της “Ναυτεμπορικής”, ο οποίος ανήκει στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν για να κλείσει η συμφωνία, με το τίμημα να εκτιμάται κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.


Η ταυτότητα του τίτλου παραμένει σταθερή – Αντιπολιτευτική γραμμή κατά Μητσοτάκη

Παρά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το πολιτικό στίγμα της εφημερίδας δεν αναμένεται να μεταβληθεί. Όπως διαβεβαιώνεται από πηγές κοντά στη συμφωνία, η “Εφημερίδα των Συντακτών” θα συνεχίσει να διατηρεί κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ενίσχυση υποδομών και δυνατοτήτων μέσω της «Ναυτεμπορικής»

Η ένταξη της εφημερίδας στον ισχυρό εκδοτικό και επιχειρηματικό Όμιλο της «Ναυτεμπορικής» αναμένεται να προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο τεχνογνωσίας, πόρων και υποδομών.

Ο Όμιλος Μελισσανίδη διαθέτει τεχνολογικά εξελιγμένο εκδοτικό δίκτυο, ενώ η συνεργασία των δύο brands εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα και την εμβέλεια της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ιδίως στον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης και των συνδρομητικών υπηρεσιών.


Τι σημαίνει η συμφωνία για τον εκδοτικό χάρτη της χώρας

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κινήσεις αναδιάταξης στον ελληνικό Τύπο τα τελευταία χρόνια, εντάσσοντας έναν ιστορικό τίτλο σε έναν διαρκώς ενισχυόμενο επιχειρηματικό όμιλο.

Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στα media παγιώνεται και ενισχύεται, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέα δεδομένα ισορροπιών στον χώρο της έντυπης και διαδικτυακής ενημέρωσης, ιδίως στο πεδίο της αντιπολιτευτικής δημοσιογραφίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου