«Ρουκέτες» Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης δεν κυρώνει τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία γιατί φοβάται τους Μπογδάνους της ΝΔ (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας με δήλωση κατά την προσέλευσή του στις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος τονίζει ότι «η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και κρίσιμη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να διατηρήσει τη δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, που άνοιξε ξανά μετά από χρόνια αυτή τη συζήτηση και τη ρεαλιστική προοπτική της υλοποίησης της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Και η ελληνική κυβέρνηση, όμως, οφείλει να σοβαρευτεί. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εμφανίζεται με δύο πρόσωπα. Από τη μια να υποστηρίζει την ενταξιακή πολιτική των Δυτικών Βαλκανίων – ευτυχώς μετακινούμενος από τις απόψεις ότι θα ασκήσει βέτο στην ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας – από την άλλη, όμως, εδώ και δύο χρόνια να αρνείται να κυρώσει στην ελληνική Βουλή τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, προφανώς από το φόβο ότι κάθε λογής Μπογδάνοι στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δεν θα του το επιτρέψουν.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη που η άνοδος της ακροδεξιάς είναι γεγονός, η ενδυνάμωση των ακροδεξιών κομμάτων, όσο όμως και της ακροδεξιάς εντός των συντηρητικών κομμάτων είναι ένα γεγονός, δεν μπορεί κανείς να πατάει σε δυο βάρκες. Οφείλει να έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση σε κρίσιμα ζητήματα για την προοπτική της περιοχής, την ειρήνη και τη σταθερότητα», κατέληξε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...