H τοποθέτηση του γνωστού δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα – Τα λόγια του έχουν ειδικό βάρος εν μέσω φημών και πολιτικής αστάθειας
Σε ένα πολιτικό τοπίο που βρίσκεται σε διαρκή ένταση και φημολογία, ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου παρενέβη μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real FM, δίνοντας μια αποκαλυπτική εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Όπως ανέφερε, βάσει προσωπικών πληροφοριών και απευθείας συνομιλιών, ο πρώην πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.
Ο Χατζηνικολάου ξεκαθάρισε:
«Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά γίνονται μόνο με τη σκιά του. Χωρίς ο ίδιος να έχει δηλώσει ότι προτίθεται να ιδρύσει κόμμα. Και μάλιστα -και είμαι σε θέση να το γνωρίζω- λέει ξεκάθαρα σε όλους τους συνομιλητές του ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή τέτοια πρόθεση. Ότι δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο»
Η «παρουσία-φάντασμα» του Τσίπρα και ο απόηχος στην πολιτική σκηνή
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τσίπρας δεν έχει κινηθεί ενεργά, η απλή αναφορά στο όνομά του αρκεί για να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο. Η «σκιώδης παρουσία» του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν καταλύτης εξελίξεων, επηρεάζοντας τη δημόσια συζήτηση και δημιουργώντας έντονη κινητικότητα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Το υποθετικό «πάρτι» και η προειδοποίηση Χατζηνικολάου
Με έμφαση και νόημα, ο δημοσιογράφος δήλωσε:
«Φανταστείτε τι πάρτι έχει να γίνει αν διατυπώσει την πρόθεση να προβεί σε συγκεκριμένες πολιτικές κινήσεις»
Η διατύπωση αυτή αφήνει ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει πολιτική θύελλα, εφόσον ο Τσίπρας αποφασίσει να επανέλθει στην ενεργό δράση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο απόηχος των δηλώσεων Χατζηνικολάου δεν περνά απαρατήρητος, ούτε από το πολιτικό σύστημα, ούτε από την κοινωνία.