Μάτι: Ποινές έως 340 έτη για 102 θανάτους – Φυλάκιση για την πρώην ηγεσία της Πυροσβεστικής

Πολυετείς ποινές φυλάκισης που αγγίζουν τα 340 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στους βασικούς κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους και άφησε πίσω δεκάδες τραυματίες.

Συγκεκριμένα, οι Σωτήρης Τερζούδης, Βασίλης Ματθαιόπουλος, Ιωάννης Φωστιέρης και Ιωάννης Καπάκης, από την τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, καταδικάστηκαν σε συνολικές ποινές 340 ετών, με εκτιτέα τα 5 έτη, για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και σωματικές βλάβες.

Οι ποινές αφορούν 5 χρόνια φυλάκισης για κάθε ανθρωποκτονία και 3 χρόνια για κάθε σωματική βλάβη. Η ποινή υπολογίστηκε βάσει ποινής βάσης 5 ετών και επιπλέον 3 χρόνια για τις 101 υπόλοιπες ανθρωποκτονίες, καθώς και 2 + 31 έτη για τις συνολικά 32 σωματικές βλάβες.

Για τους λοιπούς αξιωματικούς της Πυροσβεστικής – Χρήστο Γκολφίνο, Φιλίππο Παντελεάκο, Δαμιανό Παπαδόπουλο, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη – το δικαστήριο επέβαλε συνολικές ποινές 238 ετών, με εκτιτέα τα 4 έτη.

Παράλληλα, ο κάτοικος Πεντέλης που είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκισης, διατηρεί την ίδια ποινή.

Η εισαγγελέας πρότεινε να οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή οι τέσσερις βασικοί καταδικασθέντες, ενώ για τους υπόλοιπους πρότεινε μετατροπή της ποινής σε χρηματική. Για τον κάτοικο, εισηγήθηκε αναστολή εκτέλεσης.

Η διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ