Κομμένα τα μικρόφωνα για τους… ανεπιθύμητους στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Φάμελλος και το «τείχος» γύρω από τα ΜΜΕ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Βράζει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι άδικα. Πίσω από τα χαμόγελα και τις δημόσιες δηλώσεις ενότητας, στα ενδότερα της Κουμουνδούρου επικρατεί… φίμωση και αποκλεισμοί. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στελέχη του κόμματος που δεν ανήκουν στον κύκλο των «εκλεκτών» του προέδρου Σωκράτη Φάμελλου βλέπουν να τους κόβεται η φωνή — κυριολεκτικά.

Σε κλειστές ομάδες του Facebook, όπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις (και συχνά διασταυρώνουν τα ξίφη τους), οι μουρμούρες γίνονται πλέον κραυγές. Όλο και περισσότεροι καταγγέλλουν ότι στενοί συνεργάτες του Φάμελλου «αποκλείουν» πρόσωπα που διαφωνούν μαζί του — όχι μόνο από την εσωκομματική διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά και από την ίδια τη δημόσια παρουσία του κόμματος.

Ενδεικτικό είναι πως, όπως καταγγέλλεται, τα συγκεκριμένα στελέχη φροντίζουν ώστε όσοι δεν είναι… της αρεσκείας τους, να μην καλούνται σε τηλεοπτικές εκπομπές και πάνελ. Όπου κάμερα και μικρόφωνο, εμφανίζονται μονίμως οι ίδιοι — αυτοί που ευθυγραμμίζονται πλήρως με τη «γραμμή Φάμελλου».

Μάλιστα, αρκετοί μιλούν για «τείχος απομόνωσης» γύρω από τον πρόεδρο, με πρόσβαση μόνο για λίγους και εκλεκτούς. Όσοι διαφωνούν, το πληρώνουν με σιωπή. Σιωπή που επιβάλλεται… από τα παρασκήνια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πυρηνική βόμβα από κορυφαίο υπουργό του Τσίπρα: «Δεν έπρεπε να ρίξουμε τον Σαμαρά. Δεν έπρεπε να πάρουμε την εξουσία»

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...