«Βόμβα» Φαραντούρη: Έρχεται νέος φορέας στην Κεντροαριστερά – «Η κοινωνία ζητά ανατροπές!» (vid)

Ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης άνοιξε τα χαρτιά του, μιλώντας για μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς! Σε πρωινή του παρέμβαση στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «η ανάγκη και η ζωή θα πυροδοτήσουν εξελίξεις».

«Η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της – η κοινωνία το απαιτεί», υπογράμμισε με νόημα, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά: είτε για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα είτε για τη συμμαχία υπαρχόντων σχημάτων, σε μια νέα δυναμική σύνθεση.

Ο Φαραντούρης, που παραμένει σταθερός υπέρμαχος της συνεργασίας, εκτιμά ότι η πολιτική κινητικότητα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η «δημοσκοπική φτώχεια» δείχνει πως οι πολίτες θέλουν κάτι διαφορετικό – άμεσα.

Εξάλλου μιλώντας στo ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8 για την εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσία ευρωβουλευτών από όλα τα κόμματα και τις ευρωομάδες, είπε ότι «οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες ενός Ευρωβουλευτή πρέπει να κινούνται πέρα από τα κομματικά στεγανά. Το πιστεύω και προσπαθώ να το κάνω πράξη με δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να ενώνουν και όχι πάντα να διχάζουν.

Η προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον του πλανήτη, του νερού, της διατροφής μας, αλλά και θεμιτά εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, είναι πράγματα που μπορούμε να έχουμε ευρύτερες συναινέσεις. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα και ευρωομάδες που ήταν παρόντες σε αυτή την εκδήλωση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα