Απανωτά δημοσκοπικά καμπανάκια για κυβέρνηση και Ν.Δ. (pics)

«Η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση αυτόν τον καιρό». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες στο Μαξίμου, με νέα δημοσκόπηση να καταγράφει σαφή κυβερνητική φθορά την οποία, ωστόσο, δεν καρπώνεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην έρευνα της Metron Analysis για το Mega, το 51% εκτιμά ότι δεν είναι σωστή η κατεύθυνση της χώρας, ενώ οι πολίτες έχουν αρνητική γνώμη για το συνολικό έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 54%. Αντίστοιχα βάζουν κακό βαθμό στον πρωθυπουργό σε ποσοστό 50%.

Την ίδια στιγμή, με βάση τις ερωτήσεις της εταιρείας Metron Analysis, ένα 73% βαθμολογεί αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το 71% κρίνει αρνητικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση η Ν.Δ. χάνει τρεις μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Ιουλίου, διατηρώντας, όμως προβάδισμα πάνω 11% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 41%, έναντι 26,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδιαφέρον στοιχείο το γεγονός ότι ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 παρουσιάζουν σημαντική δημοσκοπική άνοδο, ενώ ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Ελληνική Λύση βρίσκονται σε πτώση.

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας