Νύχτα τρόμου στο Documento του Κώστα Βαξεβάνη – Οι ανεξέλεγκτοι εισβολείς και η απούσα αστυνομία του Χρυσοχοΐδη (pics)

Μέσα σε κλίμα έντασης και εύλογων ερωτημάτων για την ελλιπή φύλαξη δημοσιογραφικών οργανισμών, τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε νέα απόπειρα διάρρηξης στα γραφεία της εφημερίδας Documento. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό στα τελευταία χρόνια – με ανάλογα συμβάντα να καταγράφονται το 2021 και το 2019 – που αποτυπώνει με σαφήνεια πως ο ανεξάρτητος Τύπος βρίσκεται στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ο δράστης εντοπίστηκε να ανεβαίνει από την έξοδο κινδύνου, προσπαθώντας να εισέλθει στους χώρους της εφημερίδας. Η προσπάθειά του, ωστόσο, ματαιώθηκε όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός στις 03:30 τα ξημερώματα, αναγκάζοντας τον εισβολέα να τραπεί σε φυγή, αφήνοντας πίσω φθορές και ερωτήματα.

Αστυνομία… απούσα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνιμη αστυνομική παρουσία έξω από το Documento έχει αφαιρεθεί με εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογες απορίες, καθώς αντίστοιχες σκοπιές εξακολουθούν να υπάρχουν έξω από γραφεία άλλων ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες απειλές.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων, καθώς εγείρονται σοβαρά ζητήματα περί άνισης αντιμετώπισης από τις αρχές, αλλά και περί στοχοποίησης Μέσων που ασκούν κριτική σε κυβερνητικές πολιτικές και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αναζητείται ο δράστης – Έκκληση για πληροφορίες

Τα ίχνη του δράστη έχουν χαθεί από τη στιγμή της διαφυγής του, ενώ η εφημερίδα καλεί οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για την ταυτότητα του εισβολέα να επικοινωνήσει άμεσα με τα γραφεία της στο 211 103 1500.

Η υπόθεση προστίθεται σε ένα ανησυχητικό μοτίβο περιστατικών που αναδεικνύουν την επισφαλή θέση δημοσιογράφων και Μέσων που επιλέγουν να υπηρετούν την ερευνητική δημοσιογραφία χωρίς εξαρτήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου