Ερντογάν σε Πούτιν και Μακρόν: «Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες»

Σε δύο διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη βούληση της Άγκυρας να αναλάβει ενεργό ρόλο στις διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν δήλωσε στον Πούτιν ότι η Τουρκία χαιρετίζει την απόφαση για συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μόνιμη λύση. Τόνισε επίσης ότι «έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας» για ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργούσε το κατάλληλο περιβάλλον.

Σε παρόμοιο τόνο κινήθηκε και η συνομιλία με τον Μακρόν. Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «ιστορικό ορόσημο» στην πορεία προς τον τερματισμό του πολέμου και υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης αυτής της ευκαιρίας. Διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας διαπραγματεύσεων, ενώ επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας για την έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών και των διαδικασιών ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου