Μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα εξελίσσεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου είναι σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το Δημαρχείο της Πόλης.
Σύμφωνα με το CHP, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, διαβεβαίωσε πως 300.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απόψε στην Κωνσταντινούπολη για να στηρίξουν τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη για «διαφθορά» και «τρομοκρατία».
Υπογραμμίζεται ότι οι μαζικές διαδηλώσεις στην Τουρκία συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε άλλες πόλεις, καθώς χιλιάδες πολίτες διαμαρτύρονται κατά της φυλάκισης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
Επεισόδια ξέσπασαν απόψε στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που οργάνωσε η αντιπολίτευση, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου, ανέφεραν οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, σύμφωνα με το AFP, ενώ στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση για να διαλύσουν το πλήθος, μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.
Εν τω μεταξύ, το Σάββατο (22/3) αναμένεται η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο Εκρέμ Ιμάμογλου.