Bloomberg: Ο Ερντογάν επιδιώκει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, πιθανόν μέχρι τα τέλη Απριλίου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους που γνωρίζουν το ζήτημα.

Ο Ερντογάν θεωρεί κρίσιμες για την περιφερειακή σταθερότητα τις στενότερες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας κυρίως δεδομένου ότι η Άγκυρα επιδιώκει έναν μεγαλύτερο ρόλο στη διαμεσολάβηση συγκρούσεων από την Ουκρανία ως τη Συρία, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τόσο το γραφείο του Ερντογάν όσο και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν άμεσα στο Reuters όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν.

Στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος μιας συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Η Τουρκία έχει επικρίνει έντονα αυτή την αμερικανική στάση χαρακτηρίζοντάς την προδοσία από έναν ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο.

Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 το 2019 επίσης οδήγησε στην επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35.

Την Κυριακή, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ με τον οποίο συζήτησε για τις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία και για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Τραμπ ότι η χώρα του υποστηρίζει τις “αποφασιστικές και άμεσες πρωτοβουλίες του” για τερματισμό του πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια “δίκαιη ειρήνη διαρκείας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ερντογάν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...