Βόμβα Bloomberg για συνεργασία των ΗΠΑ με την Gazprom

Σύμφωνα με πηγές, έγιναν προκαταρκτικές επαφές μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων εκπροσώπων για το θέμα αυτό. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιος ηγείται αυτών των συνομιλιών ή εάν η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εμπλέκεται άμεσα.

Πηγές είπαν στο Bloomberg ότι οι συζητήσεις για πιθανή συνεργασία των ΗΠΑ με την Gazprom βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια. Τονίζουν ότι μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής των ΗΠΑ για την αποδυνάμωση των δεσμών της Ρωσίας με την Κίνα και το Ιράν.

Ωστόσο, ανώνυμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι είναι απίθανο οι ΗΠΑ να καταφέρουν να γίνουν «σφήνα» μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, δεδομένου του πόσο κοντά έχουν έρθει οι δύο χώρες.

Εν τω μεταξύ, η Gazprom ενδιαφέρεται για τη βοήθεια των ΗΠΑ ώστε να προχωρήσει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream.

Οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι μια συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Gazprom θα σηματοδοτούσε μια σημαντική αλλαγή για τον Τραμπ, καθώς κατά την πρώτη του θητεία επέκρινε την Ευρώπη για την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο και υποστήριξε την επέκταση της πώλησης υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία μεταξύ άλλων συζήτησαν για τη συνεργασία των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να συνάψουν πολλές συμφωνίες με τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται για τα ρωσικά μέταλλα σπάνιων γαιών.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η Ρωσία είχε προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια συμφωνία για τα μέταλλα σπάνιων γαιών στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί σωπαίνει ο Αλέξης Τσίπρας; Η… μικροπολιτική σιωπή θα γυρίσει μπούμερανγκ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Ενώ...

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται να δώσει υπουργείο στον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου."Παίκτης" του παρασκηνίου μου...