Associated Press: ΗΠΑ και Ισραήλ στρέφονται στην Αφρική για την επανεγκατάσταση των Παλαιστινίων της Γάζας

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ήρθαν σε επαφή με αξιωματούχους σε τρεις χώρες της ανατολικής Αφρικής για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν εδάφη τους για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα, μετέδωσε σήμερα το Associated Press επικαλούμενο αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους.

Αξιωματούχοι του Σουδάν, της Σομαλίας και της αποσχισθείσας περιφέρειας Σομάλιλαντ είχαν επαφές σχετικά με την πρόταση, μετέδωσε το AP επικαλούμενο ως πηγές Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Εντούτοις αξιωματούχοι του Σουδάν είπαν ότι απέρριψαν την πρόταση των ΗΠΑ και αξιωματούχοι της Σομαλίας και της Σομάλιλαντ είπαν ότι δεν γνωρίζουν για οποιεσδήποτε επαφές, μετέδωσε το AP.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα του Ρόιτερς για να σχολιάσουν. Οι υπουργοί ενημέρωσης της Σομαλίας και της αποσχισθείσας περιφέρειάς της Σομάλιλαντ δεν απάντησαν σε τηλεφωνικές κλήσεις του Ρόιτερς για σχόλιο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, άραβες ηγέτες υιοθέτησαν ένα αιγυπτιακό σχέδιο ύψους 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας που δεν προβλέπει εκτοπισμό των Παλαιστινίων από το θύλακα, σε αντίθεση με το όραμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί σωπαίνει ο Αλέξης Τσίπρας; Η… μικροπολιτική σιωπή θα γυρίσει μπούμερανγκ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Ενώ...

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται να δώσει υπουργείο στον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου."Παίκτης" του παρασκηνίου μου...