Το Ισραήλ απειλεί με στρατιωτική επέμβαση στη Συρία – Η προειδοποίηση στο νέο καθεστώς

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς απείλησε σήμερα το βράδυ με στρατιωτική επέμβαση στη Συρία κατά των δυνάμεων της Δαμασκού «αν το καθεστώς βλάψει τους Δρούζους».

«Δεν θα επιτρέψουμε στο τρομοκρατικό καθεστώς του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Συρία να βλάψει Δρούζους», τονίζει ο Κατς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. «Αν το καθεστώς βλάψει Δρούζους, θα υποστεί συνέπειες από εμάς».

«Δώσαμε εντολή στον ισραηλινό στρατό να προετοιμαστεί και να στείλει μια σταθερή και σαφή προειδοποίηση: αν το καθεστώς βλάψει Δρούζους, εμείς θα βλάψουμε το καθεστώς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως επίσης τονίζεται η εντολή στον ισραηλινό στρατό είναι να «προετοιμαστεί να υπερασπιστεί» την Τζαραμάνα, πόλη η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι Δρούζοι. Η πόλη βρίσκεται στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας.

Ο Κατς είπε ότι η πόλη «αυτή τη στιγμή δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος».

«Δεσμευόμαστε στους αδελφούς μας Δρούζους στο Ισραήλ να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε να συμβεί κακό στους Δρούζους αδελφούς τους στη Συρία και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε την ασφάλειά τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με αναφορές από τη Συρία, που επικαλούνται ισραηλινά μμε, συριακές αρχές συγκρούονται με ενόπλους στην πόλη μετά από την έναρξη μιας επιχείρησης ασφαλείας στη Τζαραμάνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα