Διαψεύδεται ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τη βάση της Αλεξανδρούπολης

«Δεν είναι σωστή ιστορία». Με αυτή την τοποθέτηση ο Αμερικανός υπουργός ‘Αμυνας Πιτ Χέγκσεθ διέψευσε το δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας που είχε υποστηρίξει την Κυριακή ότι η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να κλείσει την βάση στην Αλεξανδρούπολη που εξυπηρετεί τα αμερικανικά στρατεύματα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα από δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Οβάλ Γραφείο. Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να μην γνωρίζει το θέμα και γύρισε το κεφάλι του προς τον υπουργό ‘Αμυνας που απάντησε ότι η συγκεκριμένη ιστορία δεν ευσταθεί κάτι που επανέλαβε και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Διαψεύδει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ την αποχώρηση από την Αλεξανδρούπολη

Στη διάψευση της πληροφορίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη προχώρησε αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου ‘Αμυνας.

Η πληροφορία για την αποχώρηση των Αμερικανών ξεκίνησε να διακινείται ευρέως στις ΗΠΑ όταν δημοσίευμα του Defence Blog αναπαρήγαγε το ρεπορτάζ ελληνικής εφημερίδας που υποστήριζε ότι «η απόφαση του Τραμπ να τερματίσει τη στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη ήρθε μετά το κοινό αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ωστόσο, αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου που μίλησε στο Breitbart News διευκρίνισε ότι:

  • Δεν υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, καθώς πρόκειται για μια ελληνική εγκατάσταση στην οποία οι ΗΠΑ έχουν πρόσβαση στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).
  • Χρησιμεύει απλώς ως κόμβος χερσαίων μεταφορών όταν ο αμερικανικός εξοπλισμός εισέρχεται και εξέρχεται από την Ευρώπη. Το προσωπικό μεταφορών των ΗΠΑ μπορεί να μεταβεί στην τοποθεσία για να διαχειριστεί τις αφίξεις και αναχωρήσεις εξοπλισμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών